Черновецький боїться тропічної малярії, тому...

П'ятниця, 9 листопада 2007, 16:18

Міський голова Києва Леонід Черновецький доручив підготувати пропозицію про винесення інфекційних відділень лікарень за межі міста.

Таке доручення він дав на розширеному засіданні колегії київської міськадміністрації своєму першому заступникові Денису Бассу.

Відповідно до доручення мера, Басс повинен проаналізувати, які з корпусів можуть бути винесені за межі міста за рахунок здійснення інвестиційних проектів.

"Де це можливо, ми будемо це робити за рахунок інвесторів, де неможливо - будемо це робити за бюджетні кошти", - відзначив мер.

Черновецький також дав низку доручень, що стосується профілактики поширення інфекційних хвороб, наркоманії й пропаганди здорового способу життя.

Зокрема, мер доручив Головному управлінню охорони здоров'я підготувати довідку про ситуацію з інфекційними захворюваннями на території столиці.

"Те, що я побачив у довідці (документі, підготовленому для розгляду на розширеній колегії міськадміністрації), це жахливо! У нас незабаром уже і малярія тропічна і решта буде в повному обсязі", - заявив Черновецький.

У зв'язку з цим він дав доручення Головному управлінню освіти ввести в школах урок, присвячений питанням профілактики наркоманії й пропаганди здорового способу життя.

Він також доручив звернутися до Міністерства освіти і науки для того, щоб аналогічні заняття проводилися й у вузах.

"Щоб вони знали про те, яку небезпеку несе шприц уже використаний", - підкреслив мер.

Він також доручив Головному управлінню охорони здоров'я ввести пряму телефонну лінію для консультації населення з питань інфекційних захворювань.

Крім того, мер доручив Головному управлінню охорони здоров'я збільшити кількість ліжко-місць для інфекційних хворих.

Мер доручив провести низку передач на ТРК "Київ", а також виділити друковані шпальти в друкованих комунальних ЗМІ для висвітлення цієї проблеми.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News