Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЄС хочуть, щоб Україна підтримала демократичні процеси в Грузії

П'ятниця, 9 листопада 2007, 21:18

Представники Європейського Союзу відзначають важливість провідної ролі української сторони в підтримці демократичного процесу в Грузії.

Про це йшлося 9 листопада в рамках робочого візиту до Грузії спеціального представника міністра закордонних справ України, заступника міністра закордонних справ Костянтина Єлисєєва, повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України в п'ятницю.

Під час візиту відбулася його зустріч зі спеціальним представником Європейського Союзу на Південному Кавказі Пітером Семнебі і керівником представництва Єврокомісії в Грузії Пером Еклундом.

У центрі уваги бесіди був останній розвиток подій у Грузії. Сторони обговорили шляхи взаємодії України і ЄС з метою сприяння майбутньому утвердженню демократичних норм і стандартів у цій країні.

За словами Семнебі, активна співпраця Європейського Союзу й України з даного питання є доказом значного потенціалу для взаємодії у сфері забезпечення європейської безпеки і стабільності.

Водночас президент Грузії Михаїл Саакашвілі відзначив активну, ініціативну і конструктивну позицію, яку зайняла Україна під час листопадових подій у Грузії, і підтвердив готовність підтримувати українсько-грузинське стратегічне партнерство.

Про це грузинський президент заявив під час зустрічі з Єлисєєвим.

У ході зустрічі глава грузинської держави детально розповів про останні внутрішньополітичні події в його країні, зокрема, поінформував про плани імплементації рішення щодо проведення 5 січня 2008 року дострокових президентських виборів і плебісциту для визначення дати проведення в Грузії парламентських виборів.

При цьому він підкреслив, що цей крок уже знайшов підтримку з боку опозиційних сил країни.

Саакашвілі відзначив готовність забезпечити демократичне і вільне волевиявлення грузинського народу і підтвердив запрошення всім членам міжнародної співдружності, у тому числі Україні, взяти участь у спостереженні за майбутніми виборами.

Він також підтвердив, що, незалежно від розвитку ситуації в його країні, українсько-грузинське стратегічне партнерство буде продовжувати розвиватися і наповнятися новим змістом.

Представник України підкреслив, що грузинське керівництво виявило політичну мудрість і мистецтво знаходити компроміс.

Єлисєєв висловив упевненість, що грузинська влада не стане жертвою тимчасових внутрішніх розбіжностей і безапеляційно підтвердить свою репутацію молодої й успішної демократії.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування