У школі, де навчаються дочки Ющенка, нацистський скандал

Вівторок, 4 грудня 2007, 10:50

У найпрестижнішій українській столичній школі Pechersk School International, у якій навчаються дочки президента Віктора Ющенка, скандал – старшокласникам дали завдання спробувати себе у якості пропагандистів нацизму.

Учням десятих класів викладач історії, географії й економіки містер Шинкенс дав домашні завдання - вжитися в образ нациста і створити передвиборний образ тирана і фашиста Адольфа Гітлера так, щоб за цю особистість проголосував народ.

На шкільних стінах висять плакати з зображенням фюрера з чорно-червоними написами німецькою мовою "Вибирайте Гітлера!", "Робота дає миску юшки" "Хліб. Робота. Батьківщина. Ми створюємо Велику Німеччину! Обери рятівника Гітлера!!!", а по класах валяються листівки зі свастикою, пише "Сегодня".

Одна з керівників батьківського комітету школи не бачить у методиці нічого поганого: "Це завдання для 10 класу, де школярі вивчають пропаганду. А нацизм – це один із найпоказовіших прикладів пропаганди".

"Тому викладач дав їм завдання щодо пропаганди нацизму. Викладач намагався навчити дітей розуміти, з чого складається пропаганда, коли і чому вона ефективна", - додала вона.

На думку представника батьківського комітету, "це гарне й ефективне завдання - діти думають, як і чому це виходить".

"Якщо бачити тільки фото, то можна робити неправильні висновки, тому потрібно дізнатися обидві точки зору. Коли в мене виникли питання, я пішла до директора і прояснила ситуацію, оскільки він дав відповіді на все, що мене цікавило", - заявила вона.

Фото "Сегодня"

"Я не думаю, що ця школа робить погане для євреїв. Наших дітей возили в Краків, Бабин Яр, вони говорили про Холокост. Для мене теж буде погано (як для єврейки), якщо дітей будуть вчити, що Гітлер гарний", - додала представник комітету.

Печерська міжнародна школа - найпрестижніша школа країни. Вартість навчання - 12 тисяч доларів на рік.

Викладання йде іноземними мовами. Розмовна - англійська. При школі є басейн. Учням возять обіди з французького ресторану. Контингент учнів - діти послів, найбільших бізнесменів, українських політиків.

За словами першого заступника міністра освіти Бориса Жебрівського, Міносвіти вже організувало спецкомісію з вивчення методу викладання в Pechersk School International, однак результати будуть тільки за пару днів.

За попередньою інформацією, відбулася бесіда з директором школи Стівом Александер, однак членам комісії зі шкільними вчителями зустрітися не вдалося:

"Діти вивчають всесвітню історію, і їм було дане завдання створити образ виборів того часу, коли до влади прийшов Гітлер. Так нам усе пояснив директор. Однак факт очевидний: батьки відразу після цього випадку забрали одну дитину з цієї школи".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News