Качинський та Ющенко не мають футбольних страхів

Четвер, 6 грудня 2007, 11:52

Президент Віктор Ющенко переконаний, що Україна та Польща встигнуть підготуватися до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році на належному рівні.

Про це він сказав під час спільної прес-конференції з президентом Польщі Лехом Качинським.

"Ми нормально завершуємо період планування", - заявив Ющенко, перерахувавши результати української сторони на сьогоднішній день.

Серед рішень, що були прийняті на етапі планування, президент назвав створення відповідної агенції, яка безпосередньо відповідатиме за підготовку до Євро-2012.

Також Ющенко назвав прийняття законів, "які говорять про унікальну преференцію" для зацікавлених сторін, бізнесових кіл, які будуть залучені до розбудови інфраструктури.

"Ми прийняли національний план підготовки до Євро-2012 – фінальний документ планування, що забезпечує координацію, контроль та виділення коштів на державному та муніципальному рівні", - додав президент.

Далі, за його словами, підключається бюджетне планування. Президент відзначив, що за українськими оцінками, підготовка до Євро-2012 потребуватиме 60-65 мільярдів гривень.

"Дві третини з цих коштів формуватимуться за рахунок інвесторів та зацікавлених бізнес-сторін", - уточнив Ющенко.

За його словами, у першому місяці 2008 року завершується етап планування і перший квартал буде присвячений "прагматичному веденню будівельних робіт на об'єктах".

"Я оптимістичний, не мислю песимістичними категоріями... Хоча урядовий комітет міг би працювати ефективніше, але я високо ціную урядову роботу", - завершив президент.

У свою чергу польський президент відзначив існування проблем зі стадіонами та дорогами. Водночас він зауважив, що "немає причин казати, що ми не встигнемо".

Крім того, Качинський висловив думку, що проведення Євро-2012 буде корисним для Польщі та України, "але треба докласти великих зусиль".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування