Померлого Курочкіна знову виправдали

Четвер, 6 грудня 2007, 13:36

Апеляційний суд Києва залишив в силі рішення Святошинського райсуду, яким російського бізнесмена Максима Курочкіна, убитого у березні цього року, виправдано у зв’язку з недоведеністю його причетності до вимагання 10 тис. доларів.

Як повідомив адвокат Курочкіна Василь Діденко, відповідну ухвалу було винесено колегією суддів Апеляційного суду столиці на скаргу Генеральної прокуратури України.

"Ухвала суду вже набула законної сили", - сказав він.

Як повідомлялося, 20 листопада 2006 року Курочкін був затриманий у міжнародному аеропорту "Бориспіль" за постановою Голосіївського райсуду Києва.

За даними Національного центрального бюро Інтерполу в Україні, Курочкін підозрювався у причетності до скоєння двох злочинів, передбачених ч.2 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

23 листопада Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжним заходом для Курочкіна утримання під вартою строком на два місяці.

У лютому Головне слідче управління УМВС України у м. Києві та прокуратура передали до Святошинського райсуду кримінальну справу стосовно Курочкіна за вимагання грошей.

27 березня в Києві під час конвоювання біля будівлі Святошинського суду, який розглядав кримінальну справу, порушену стосовно Курочкіна за фактом здирництва, підсудний був застрелений, також було поранено співробітника конвою.

24 вересня Святошинський райсуд визнав Курочкіна невинним у скоєнні злочину.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування