Тимошенко доручила перекрити "РосУкрЕнерго" повітря?

Середа, 9 січня 2008, 19:22

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко доручила розглянути можливість скасування ліцензії ЗАТ "УкрГаз-Енерго" на постачання природного газу за нерегульованим тарифом.

З таким дорученням вона звернулася до міністра палива та енергетики Юрія Продана, голови правління НАК "Нафтогаз України" Олега Дубини і голови Нацкомісії регулювання електроенергетики Валерія Кальченка.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на поінформоване джерело у Міністерстві палива та енергетики.

Співрозмовник не надав інших подробиць, зазначивши, що "може йтися як про повне скасування ліцензії, так і про обмеження обсягів поставок".

Водночас прес-секретар "УкрГаз-Енерго" Віталій Кисіль, коментуючи цю інформацію, зазначив, що компанія з моменту отримання ліцензії НКРЕ безперебійно постачає газ промисловим споживачам "за найнижчими в країні цінами".

"Неухильне дотримання ліцензійних умов, а також норм антимонопольного законодавства, дає нам упевненість, що законних підстав для відкликання ліцензії не існує. До того ж, НКРЕ з цього питання до компанії не зверталася", - підкреслив Кисіль.

Як відомо, НКРЕ у березні 2006 року видала ЗАО "УкрГаз-Енерго" ліцензію на постачання природного газу за нерегульованим тарифом строком на п'ять років.

ЗАТ "УкрГаз-Енерго" створене в лютому 2006 року. НАК "Нафтогаз України" і компанії RosUkrEnergo AG належить по 50% акцій товариства.

RosUkrEnergo реалізує весь природний газ, що поставляється до України, тільки "УкрГаз-Енерго", яке потім продає його споживачам або газотрейдерам.

RosUkrEnergo з 1 січня 2006 року є ексклюзивним постачальником до України природного газу російського і середньоазіатського походження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...