Секретаріат не застосовує подвійних стандартів до Тимошенко

П'ятниця, 1 лютого 2008, 10:00

Голова секретаріату президента Віктор Балога заперечує протистояння секретаріату Президента з Кабміном Юлії Тимошенко.

Про це він заявив в інтерв’ю "Україні молодій".

"Багатьом політикам, як і заангажованим політологам і журналістам, вигідно говорити про якийсь конфлікт між секретаріатом і Кабінетом Міністрів. Це їхня справа. Зверну увагу, що ці розмови не нові, бо так само нас звинувачували у протиборстві з урядом під керівництвом Віктора Януковича", - заявив Балога.

"Суть у тому, що секретаріат просто виконує свою роботу, і часто рішення Банкової не подобаються в будинку на Грушевського. Згадаймо, які суперечки точилися навколо бюджету–2007 і наполягання президента передбачити в ньому виконання важливих соціальних ініціатив. А який ґвалт піднімався після призупинення главою держави дії урядових постанов, які стосувалися владних повноважень, власності, фінансів!", додав він.

Балога запевнив, що секретаріат не застосовує подвійних стандартів.

"Президент підписував директиви на зарубіжні візити прем’єра Януковича — так само він склав директиви прем’єру Тимошенко. Глава держави вимагав від попереднього уряду програми діяльності — точно так ставить питання і перед нинішнім Кабміном. І так далі. Ймовірно, в такому неупередженому підході дехто і вбачає конфлікт по лінії секретаріат—уряд. Але конфлікту насправді немає", - заявив Балога.

"Зате вперше маємо якісну ситуацію, яку я б назвав "демократичним тріумвіратом": Глава держави спирається на пропрезидентську більшість у парламенті, яка, у свою чергу, сформувала Кабінет Міністрів. У цій триєдності закладено великий потенціал для швидких, ефективних змін в країні", - сказав голова секретаріату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування