"НУ-НС" наполягає: спочатку послання – а ні, то Ющенко сам вирішить

Понеділок, 4 лютого 2008, 15:19

Фракція "НУ-НС" наполягає на заслуховуванні послання президента у Верховній Раді у вівторок "без прив’язки" до розгляду інших питань.

Так лідер фракції "НУ-НС" В’ячеслав Кириленко прокоментував наміри опозиції розблокувати трибуну парламенту лише в разі розгляду перед посланням постанов щодо НАТО та інциденту між головою МВС Юрієм Луценком та мером Києва Леонідом Черновецьким.

"Ми наполягаємо, безумовно, щоб послання президента було заслухано безвідносно будь-яких питань, зокрема по НАТО. Після цього, якщо фракцію Партії регіонів НАТО дійсно цікавить, – нехай вносять хоч п’ять своїх постанов, ми готові голосувати за свої, а вони хай голосують за свої – і таким чином парламент прийме якесь рішення", - сказав він.

Водночас, Кириленко наголосив, що, на його думку, обговорення питання НАТО "вже третій тиждень є лише приводом для чогось іншого і для виконання інших завдань по дестабілізації".

Зокрема, з того, що зрозуміла коаліція на погоджувальній раді, опозиція не планує йти на будь-які поступки. "Немає свіжих ідей, а є стара платівка про блокування роботи парламенту під приводом НАТО", - сказав Кириленко.

Разом із тим, відповідаючи на запитання, яким чином Верховна Рада працюватиме, якщо її трибуну знову буде заблоковано, він сказав:

"Я думаю, що якщо трибуна буде заблокована, то президент самостійно ухвалить рішення про те, у який спосіб він звернеться до народу зі своїм посланням".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування