Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко знав, що Червоненко буде ламати руки і матюкатися?

Середа, 6 лютого 2008, 14:00

Голова Національного агентства з питань підготовки і проведення в Україні фіналу Євро-2012 Євген Червоненко заявляє, що не чекає на державне фінансування у підготовці країни до футбольного фіналу.

"Я не чекаю... Якщо я чекатиму тендери на комп'ютери, стільці, папір, машину, то я просто можу йти в туалет", - сказав він в інтерв'ю УНІАН.

"Повірте, я сам доплачую людям. У мене немає іншого виходу. Ну, як я можу взяти фахівця з дипломом MBI, зі знанням мов, якщо розраховуватиму лише на бюджетне фінансування?", - запитав він.

Крім того, Червоненко виступив за те, що тендери відносно підготовки до футбольного фіналу мають проводити усесвітньо відомі компанії:

"Я хочу перекрити фінансовими радниками всі інтереси навколо тендерів, усі відкати, хабарі. Є в нас структури, які хочуть усі тендери проводити, перекачувати собі гроші".

"Я ж віддам тендери в руки, наприклад, "Ерст енд Янг". Мені вже пригнали броньовик (для охорони), "Мерседес" – старий, але випробуваний. Я їздитиму на ньому, але стоятиму на своїй позиції", - додав він.

На зауваження, що за чинним законодавством іноземні фірми не можуть проводити тендери, хіба що буде змінено відповідні закони, Червоненко сказав: "Потрібне рішення може прийняти навіть уряд, нове законодавство не потрібне".

"Зрозумійте, не діяти ми не можемо. Над нашими тендерними процедурами сміється весь світ. Це зробили офіційну відмивку грошей", - заявив голова Нацагентства.

За його словами, "офіційні прибутки тендерних агенцій за минулий рік становили 6,5 мільярда гривень, або більш як мільярд доларів".

"Півроку про це говорять, а нічого не робиться. Щодо Євро-2012 – теж так хотіли. Ні! Тендери має проводити переможець конкурсу", - заявив Червоненко.

"Є ж "Ерст енд Янг", "Бейкер і Маккензі", "Артур Андерсен", "Прайс Вотерхаус" – ті, хто не візьмуть хабара, а візьмуть на себе відповідальність", - додав він, зауваживши, що "уряд має на конкурсній основі вибрати ту чи іншу компанію і – вперед".

На питання, наскільки він розраховує скористатися своїм впливом у єврейських колах, Червоненко заявив: "Розраховую. Я – віце-президент Європейського єврейського конгресу".

"За моїм дзвінком приїжджають (в Україну) юридичні фірми. Під мої гарантії, під моє чесне ім'я зараз прийдуть великі фонди. Усе! Не подобаюсь? Робіть самі. Я самодостатня людина", - додав він.

Крім того, за словами Червоненка, він розраховує "на всіх, кого в цій країні називають олігархами". "Їм непотрібно, як кажуть, "тирити" бюджет. Їм потрібен мультиплікатор вартості країни на все, що вони будують на Євро–2012", - пояснив він.

Червоненко зауважив, що про його призначення президент Віктор Ющенко сказав: "Я знаю одну людину, яка буде (образно) ламати руки, матюкатись, але йтиме вперед. Так (це я). Я не підведу".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування