У Медведька запевняють, що і дня не розслідували справи "Еліти-центру"

П'ятниця, 8 лютого 2008, 15:47

Кримінальна справа за фактом шахрайських дій стосовно інвесторів групи інвестиційно-будівельних компаній "Еліта-центр" жодного дня в провадженні слідчих органів прокуратури не перебувала.

Про це заявляє Генпрокуратура у відповідь на "відверто замовну статтю під провокаційним заголовком "Розслідування справи "Еліта-центру" гальмує Генпрокуратура, заявляють потерпілі "Дах є, квартир немає".

З часу її порушення, 7 лютого 2006 року і до сьогодні вказана кримінальна справа знаходиться в провадженні слідчих органів внутрішніх справ, а саме - Головного слідчого управління МВС України, наголошує ГПУ.

Щодо участі прокуратури у "гальмуванні процесу", як пише "Газета 24", доводимо до відома: ще 26 грудня 2006 року заступником генпрокурора затверджено обвинувальний висновок та направлено до суду кримінальну справу.

Зокрема, за обвинуваченням голови правління ЗАТ "УПІК" Проміндустрія" у вчиненні таких злочинів, як привласнення чужого майна в особливо великих розмірах та підробка документів, який 64 інвесторам спричинив збитки на загальну суму близько 17 мільйонів гривен.

Також, 5 травня 2007 року направлено до суду справу за обвинуваченням Т. у вчиненні таких злочинів, як привласнення злочинною організацією чужого майна в особливо великих розмірах, службове підроблення, легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом.

Він уклав з 749 громадянами майже 900 фіктивних договорів про дольову участь у будівництві житла, на підставі яких привласнив понад 176 мільйонів гривень.

ГПУ зауважує, що обидві вказані кримінальні справи, після їх надходження від слідчого ГСУ МВС України до Генпрокуратури для затвердження обвинувальних висновків прокурором, були направлені до суду у встановлений п'ятиденний термін.

Досудове слідство у кримінальній справі щодо організатора злочинної афери Шахова (Волконського), який ще до порушення кримінальної справи виїхав за межі України, продовжується Головним слідчим управлінням МВС України.

Органами внутрішніх справ також була затримана та притягнута до кримінальної відповідальності співмешканка організатора будівельної афери.

Їй пред'явлено обвинувачення у вчиненні таких злочинів, як підробка документів та використання підробленого паспорту громадянина Ізраїлю. Справа стосовно неї направлена до суду.

Генпрокуратура 26 жовтня 2007 року направила компетентним органам Швейцарської Конфедерації відповідні матеріали про його екстрадицію.

На даний час Швейцарська сторона підтвердила отримання запиту про видачу Шахова і розглядає його. Процес екстрадиції, прискорення якого не залежить від Української сторони, триває.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування