Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У київських школах прострочені продукти і немає медпунктів

Субота, 9 лютого 2008, 13:52

Столична прокуратура під час перевірки навчальних закладів Києва виявила низку порушень, зокрема, реалізацію прострочених продуктів у їдальнях, ігнорування техніки безпеки та приховування нещасних випадків з дітьми.

Як повідомляє "Дзеркало тижня", за виявленими випадками порушень до відповідальності вже притягнуто понад 40 осіб.

На дотримання законодавства про охорону життя і здоров’я неповнолітніх на сьогодні перевірено 48 загальноосвітніх шкіл, ліцеїв та гімназій, а також 27 дошкільних навчальних закладів у всіх районах Києва.

До процесу прокуратура долучила фахівців головного управління освіти і науки КМДА, держуправління охорони праці та санітарно-епідеміологічної служби.

У багатьох навчальних закладах комплексні перевірки виявили випадки неправильного зберігання продуктів харчування, або реалізації продуктів, прострочених чи заборонених для продажу. Часто на продукти в кухні не було документів, які б засвідчували їхню якість та придатність для дитячого харчування.

Майже в усіх школах під час занять ігнорується техніка безпеки. Верстати у шкільних майстернях знаходяться в аварійному стані чи розукомплектовані. У багатьох навчальних закладах не дотримуються правил безпеки щодо електрообладнання — зокрема було зафіксовано відкриті електрощитові, оголені електродроти, вирвані розетки, світильники без захисного скла.

Перевірки також виявили непоодинокі факти приховування нещасних випадків із дітьми, що сталися під час їхнього перебування у навчальних закладах. Встановлено, що через брак кадрів у школах та дитсадках не функціонують медичні кабінети.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...