"Газпром" вирішив пригрозити особисто Ющенку. Тимошенко дали останній імпульс

Субота, 9 лютого 2008, 18:00

Голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер просить президента України Віктора Ющенка сприяти у врегулюванні проблемних аспектів українсько-російських відносин у сфері газопостачання.

Про це йдеться в урядовій телеграмі Міллера на адресу Ющенка, яка надійшла на адресу президента в суботу, повідомив глава секретаріату президента Віктор Балога.

Як вказав у телеграмі Міллер, російська сторона усвідомлює, що це звернення до президента України не відповідає дипломатичному протоколу, але апелює до глави держави з огляду на "критичне становище" і просить його посприяти в урегулюванні проблеми, повідомляє прес-служба президента.

Зокрема, у документі російська сторона закидає НАК "Нафтогаз України" несанкціонований відбір газу з магістральних газопроводів і затримку з оплатою за спожиті ресурси.

У телеграмі викладено обставини, які призвели до виникнення цієї ситуації, та повідомляється про вже пред’явлену "Нафтогазу України" офіційну вимогу до 12.00 за московським часом 11 лютого невідкладно погасити накопичену заборгованість і оформити належні документи.

В іншому разі, інформує Міллер, подачу російського газу для українських споживачів буде припинено, а далі – обмежено постачання також і газу з Центральної Азії.

За словами Балоги, президент одразу ж передав одержану з Москви телеграму прем’єр-міністру Юлії Тимошенко.

У супровідному листі Ющенко зобов’язав її до кінця неділі, 10 лютого забезпечити підписання всіх необхідних документів між "Нафтогазом України" і російською стороною щодо поставок газу та розрахунків за нього. Президент визначив, що прем’єр-міністр повинна особисто контролювати вжиття всіх необхідних заходів і доповісти про виконання цього доручення.

"Сьогоднішнє доручення президента урядові – останній імпульс до конкретних дій. Зволікати не можна", – сказав Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...