Коаліція прийде в Раду незважаючи на рудокопів, які риють боковий тунель

Понеділок, 3 березня 2008, 11:33

Фракції демократичної коаліції у вівторок готові приступити до роботи в сесійному залі парламенту.

Про це на брифінгу по закінченню зустрічі голів фракцій зі спікером Верховної Ради заявив лідер фракції "Наша Україна – Народна Самооборона" В'ячеслав Кириленко, повідомляє сайт НУНС.

"Завтра, о десятій ранку всі наші депутати будуть на депутатських місцях", - сказав Кириленко.

При цьому він нагадав, що коаліція має намір діяти по раніше затвердженому календарному плану роботи парламенту, відповідно до якого нинішній тиждень є пленарним.

Лідер НУНС відзначив, що депутати готові приступити до роботи "у будь-який спосіб". Разом із тим, сказав він, "ніяких силових розблокувань не буде".

За словами Кириленка, фракція "Наша Україна – Народна Самооборона" готова розглядати в тому числі питання, внесені до порядку денного опозицією, зокрема, зміни до регламенту ВР, що стосуються статусу опозиції. "Готові навіть розглядати його (питання про зміни до регламенту) першим", - сказав він.

Лідер фракції зауважив, що розблокувати роботу парламенту можна за умови розгляду незаполітизованих питань.

Водночас лідер фракції БЮТ Іван Кириленко заявляє, що його фракція готова підписати документи напрацьовані робочою групою для розблокування роботи парламенту.

Він зазначив, що готовий навіть при журналістах підписати вже зараз ці документи, повідомляє УНІАН.

Кириленко зазначив, що у фракції також немає якихось особливих зауважень щодо порядку денного, запропонованого на поточний місяць.

Він підкреслив, що, "на жаль, справджується стара як світ істина стосовно українського політикуму – ми схожі на тих рудокопів, які риють тунель, побачили світло в кінці тунелю, зрозуміли, що завтра нічого робити, починають рити новий тунель. Він виявляється, як правило, боковий, або тупиковий".

На його думку, саме така сьогодні складається ситуація і в переговорному процесі.

Кириленко підкреслив, що ще в п’ятницю "світло в кінці тунелю було причому чітко видно". Він зазначив, що не можна приховувати те, що робоча група "весь час була на контакті з лідерами фракцій, з лідерами політичних структур" і до кінця п’ятниці все було, по суті, узгоджено. "Що відбулося після п’ятниці? Нічого не відбулося крім Сєвєродонецька", - зазначив Кириленко.

За його словами, стає зрозумілим, що "є центри впливу поза парламентом". Він підкреслив, що раптом після вихідних "виявилися нові умови, з’явилися нові підходи, з’явилися нові майже ультиматуми, що тільки так і не інакше".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News