Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СПУ думає, що Україну в НАТО тягнуть "двієчники", і готує "ноту"

Четвер, 6 березня 2008, 12:06

Лідери партій і громадських організацій лівого спрямування узгодили принципові положення листа-звернення до генсекретаря НАТО та членів Північноатлантичної ради щодо приєднання України до ПДЧ і найближчими днями підпишуть його.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Соціалістичної партії.

За її повідомленням, 5 березня відбувся робочий "круглий стіл" представників лівих партій та громадських організацій, де відбулося попереднє обговорення проекту відкритого листа до керівництва НАТО "з приводу прохання керівників української держави розглянути питання про приєднання України до Плану дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) без згоди на це українського народу".

"По суті питання відбулася досить гостра, але конструктивна дискусія, котра завершилася узгодженням принципових положень листа-звернення, який найближчими днями має бути підписаний лідерами політичних партій і громадських організацій", - повідомляє СПУ.

Представник Соцпартії Михайло Коропатник у виступі "погодився з точкою зору голови ПСПУ Наталії Вітренко щодо недоцільності проведення референдуму з питання вступу до НАТО, якщо він буде ініційований президентом, бо завдяки відпрацьованим механізмам фальсифікацій воля українського народу буде перекручена", сказано в повідомленні.

На думку Коропатника, "проблема НАТО штучно нав’язана суспільству, як і питання мови, голодомору, історичного минулого тощо, щоб відволікти увагу людей від справді болючих, життєво важливих питань, пов’язаних з політичною та соціально-економічною кризою в суспільстві – загрози антиконституційного перевороту, утвердження кримінально-олігархічного правління, нищення основ соціального захисту населення, астрономічного росту цін на продукти першої необхідності і багато чого іншого".

Соціалісти попереджають, "щоб ліві не стали заручниками чужої гри, бо так званий "лист трьох" до керівництва НАТО, не виключено, є свідомою провокацією, щоб викликати додаткову напругу в суспільстві і під цим приводом остаточно розправитися з демократією і парламентаризмом".

"Цілком зрозуміло, що нейтральний, позаблоковий статус України відповідає національним інтересам України, і якби зовнішньою політикою держави займалися не "двієчники", котрі чекають підказування з-за кордону, а справжні патріоти, то вони давно б захищали саме цей інтерес. Бо геостратегічне становище нашої держави надає можливості самій диктувати умови, а не виступати в ролі прохачів, "бідних родичів", - сказано в повідомленні.

Коропатник також зазначив, що "розмови про економічні переваги входження України до НАТО – блеф, звичайні дефініції, адже ступінь економічної інтеграції, частка зовнішньої торгівлі нашої країни з країнами Західної Європи набагато нижчі порівняно з іншими регіонами, тим паче Росією".

"В даній ситуації знаменита кучмівська багатовекторність зовнішньої політики надає більше можливостей для вигідного маневру, ніж прив’язка до європейської регіональної системи безпеки. Це – вчорашній день. Перспектива для України – активна політика в царині створення колективної системи безпеки через ООН", - переконані у СПУ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування