Суд подумає про ліквідацію "УкрГаз-Енерго" у жовтні

Четвер, 6 березня 2008, 21:01

Господарський суд Києва відклав до 1 жовтня розгляд справи щодо ліквідації спільного підприємства "УкрГаз-Енерго".

Відповідну ухвалу суд прийняв на засіданні в четвер.

Таким чином, суд задовольнив клопотання "УкрГаз-Енерго", повідомляють "Українські новини".

Крім того, суд ухвалив витребувати в Кабінету міністрів, Міністерства палива й енергетики, НАК "Нафтогаз України", Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку, Антимонопольного комітету оригінали документів, які фігурують у справі.

Зокрема, це стосується оригіналу статуту "УкрГаз-Енерго".

Як повідомлялося, 3 березня "Нафтогаз України" звернувся з позовом у Госпсуд Києва з вимогою скасувати реєстрацію спільного підприємства "УкрГаз-Енерго".

Як повідомляє "5 канал", у суді "Нафтогаз" хоче довести, що "УкрГаз-Енерго" не мала права взагалі працювати на ринку.

Більше години представники Мінюсту, Мінекономіки та "Нафтогазу" переконували суд, що статутні документи газового посередника були оформлені неправильно: підписи нечинні, печаток на них немає.

"Не просто карлючка, а у відповідній, встановленій законодавством формі: повинно було бути написано "Погоджено", міністр економіки такий-то, підпис, дата, печатка відповідного органу. Нічого цього на цій копії нема", - заявив представник "Нафтогазу" Сергій Власенко.

Оригінали статутних документів "УкрГаз-Енерго" знаходяться в офісі "Нафтогазу", тому й відповідач не готовий їх надати, передає канал.

Щоб довести справжність свого існування, газовий посередник і хоче залучити до справи третю сторону - "РосУкрЕнерго" та "Газпром".

"Щоб вони могли висловити свою позицію у цій справі і захистити. Сьогодні вже представниками "Нафтогазу" вказані підписи міністрів названі автографами, така позиція на мою думку неприпустима для державної кампанії", - пояснив представник "УкрГаз-Енерго" Михайло Ілляшев.

Суд узяв до уваги те, що "УкрГаз-Енерго" було створено в результаті угоди між трьома компаніями, тому вирішив вислухати ще й аргументи "Газпрому" та "РосУкрЕнерго".

Згідно з міжнародною конвенцією, документи третім сторонам надсилаються через Мінюст. Оскільки закон дає на це півроку, слухання справи і перенесено на жовтень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування