В Росії заговорили про "відповідні заходи" військового плану

Четвер, 3 квітня 2008, 09:37

Запрошення України і Грузії в НАТО змусить Росію вжити відповідні заходи при військовому плануванні, заявило "Інтерфаксу" джерело в Кремлі.

"Наші військові – категоричніші люди. Вони говорять, що будь-яке розширення (НАТО) означає зміни в оперативні плани", - сказав він.

"Військові – люди війни, вони повинні реагувати на потенційну військову загрозу. Але це (розширення НАТО) поставить нас перед необхідністю ухвалення якихось рішень", - повідомило джерело.

При цьому співрозмовник зазначив, що НАТО, ухвалюючи рішення про запрошення у свої лави України і Грузії, має думати про майбутнє.

"Через рік що-небудь ще станеться, що вимагатиме сильного й упевненого сприяння Росії. У який бік сповзе ситуація в Афганістані, ми не знаємо. Що там в Іраку або з Іраном?" - сказало джерело.

За його словами, у Росії немає права вето на приєднання України і Грузії до НАТО, але "є звернення до наших партнерів врахувати нашу позицію в ім'я розширення співробітництва".

"Це рішення (про запрошення України і Грузії в альянс) буде перевіркою НАТО на зрілість", - повідомив співрозмовник агентства.

"У них принцип: ми розширюємо зону демократії. Грошей українцям не дамо, але демократію поширимо", - відзначив він.

При цьому, за оцінкою джерела, для України і Грузії НАТО може бути запропонований не "План дій для членства", а якесь проміжне рішення, яке стане кроком на шляху в альянс.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...