Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович заспівав про хлопців усієї землі. ВІДЕО

Четвер, 3 квітня 2008, 19:22

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає, що Україна повинна брати участь у новій системі європейської безпеки, але не НАТО.

Про це він заявив, виступаючи на мітингу в Києві.

На початку своєї промови Янукович нагадав, що Україна одержала свою незалежність як позаблокова країна.

"У 1991 році ми одержали незалежну державу, одержали шанс ввійти в історію як країна миротворець. Ідеї про позаблоковий, нейтральний статус держави, записані в декларації про державний суверенітет, дозволили українським дипломатам у короткий термін домогтися зовнішньополітичного визнання України", - заявив він.

За його словами, позаблоковий статус дозволив налагодити співробітництво з Росією, США і ЄС.

"Україна по крупинці завойовувала високий авторитет стабільної, безпечної країни. Стала прикладом для багатьох держав, що пережили конфлікти і трагедії громадянських воєн. Нейтральна країна-миротворець – от, чим ми пишалися всі ці роки", - заявив лідер Партії регіонів.

За його словами, Україна повинна залишатися "надійним мостом між сильними світовими гравцями – Європою і Росією".

"Ми не повинні допустити, що б Україна стала заручником геополітичних ігор. Переконаний, що Україна повинна брати участь у створенні нової системи європейської безпеки, яка повинна поєднувати у собі взаємодію союзів і окремих нейтральних держав", - заявив Янукович.

Він підкреслив, що політика української влади по вступу в НАТО загрожує дестабілізацією не тільки в Україні, але й у Європі в цілому.

"Ми глибоко цінуємо зважену позицію Німеччини, Франції й інших країн, які закликали своїх партнерів по НАТО не приймати рішення усупереч волі українського народу", - відзначив Янукович.

Наприкінці виступу Янукович разом з молоддю на сцені заспівам радянську пісню "Если бы парни всей земли".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...