Путін приправив вступ України в НАТО словом "брєд"

П'ятниця, 4 квітня 2008, 15:47

Президент РФ Володимир Путін назвав "брєдом" твердження про те, що розширення НАТО автоматично означає і розширення демократичного простору в Європі.

"Думаю, що теза про демократичну роль НАТО сильно перебільшена", - сказав Путін на прес-конференції в п'ятницю в Бухаресті, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як підкреслив президент РФ, "вступ до НАТО, на жаль, не призводить до автоматичної демократизації тієї чи іншої країни, це не автоматичний демократизатор".

"От Україна. Її прийняли б учора в НАТО - вона стала би демократією. А сьогодні вона що, не демократія? Що за брєд!" - помітив Путин.

Він також нагадав про ситуації в країнах Балтії, що уже вступили в НАТО.

"У Латвії сотні тисяч негромадян. Такий стан, ми знаємо про це, засуджується міжнародними правозахисними організаціями. Це - очевидно недемократичний стан суспільства. Але вступ у НАТО нічого для цих сотень тисяч людей не змінив", - підкреслив Путін.

У зв'язку з цим президент РФ відзначив, що для нього теза про демократичну роль НАТО - "це дуже дивна теза".

"Вдумайтеся, як це звучить. Якщо та чи інша країна є членом НАТО, то вона претендує на те, щоб вважатися демократичною, а якщо ні - значить недемократичної", - відзначив Путін.

Президент РФ закликав згадати про те, "скільки у світі країн, яким ніхто в демократичному характері внутрішньодержавного устрою не відмовляє". "Але вони не є членами НАТО. Або що, вони вже не демократичні?", - запитав Путін.

У той же час Путін вважає неможливим повернення до "холодної війни".

"У цьому ніхто не зацікавлений: глобальні гравці, я думаю - ні Європа, ні США, ні Росія - ніхто не зацікавлений у поверненні до минулого, немає такої необхідності, немає ніяких ідеологічних розколів і розділів у Європі сьогодні", - заявив Путін.

Він підкреслив, що "за великим рахунком" глобальних гравців "нічого не роз'єднує".
Разом з тим російський президент допустив можливість існування окремих сил, які "хотіли б трошки воду замутити й у мутній воді виловити якусь рибу".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування