Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єхануров "зробить усе", щоб приєднати Україну до ПДЧ

Понеділок, 7 квітня 2008, 15:12

Міністерство оборони зробить усе, щоб Україну вже цього року приєднали до ПДЧ, заявляє міністр оборони Юрій Єхануров.

Про це Єхануров сказав журналістам у понеділок у Львові, відповідаючи на питання про те, які його прогнози з приводу приєднання України до ПДЧ уже цього року.

"Військові зроблять усе, за нами проблем не буде. Питання за політиками", - цитує слова міністра "Інтерфакс-Україна".

При цьому Єхануров додав, що зараз потрібно зробити практичну роботу, що стосується озброєння і реформування армії.

"Ми маємо результати, що сьогодні реформування Збройних сил - це реформування під сучасні методи проведення всіх операцій", - сказав він, зауваживши, що це "надзвичайно важка робота".

Єхануров сказав, що варто приділити особливу увагу оснащенню армії сучасною технікою, а також сучасними озброєннями.

"І в цьому плані серйозні кошти потрібні. На жаль, у першому кварталі фінансування контрактної армії - рівно 29,5% від необхідності, що визначена в розробленому Генеральним штабом перспективному плані переходу на контрактну армію", - зазначив міністр.

За його словами, зараз проводиться активне обговорення в уряді для зміни ситуації з фінансуванням армії.

Говорячи про результати Бухарестського саміту, Єхануров відзначив, що особливу подяку варто висловити українським комуністам.

"Я жодного разу не дякував українським комуністам. Сьогодні хочу подякувати. Завдяки їм, ми в Бухаресті одержали хороше рішення з приводу того, що політичне найвище керівництво цього блоку визначилося з тим, що Україна буде в НАТО", - сказав міністр.

Він повідомив, що за наявною інформацією, коли приймався заключний документ Бухарестського саміту, то серйозне враження на його учасників зробили слова держсекретаря США Кондолізи Райз щодо того, що в центрі Києва вона бачила червоні прапори із серпом і молотом.

Єхануров повідомив, що вона запитала в представників країн-членів НАТО: чи хочуть вони, щоб Київ повернувся назад у минуле? Міністр оборони додав, що про відвідування Райз демонстрації на Майдані Незалежності сьогодні ходять легенди.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування