Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не робитимуть крайньою, але просять декого простимулювати

Понеділок, 7 квітня 2008, 16:07

Президент Віктор Ющенко закликає уряд вжити рішучих антиінфляційних заходів, щоб стабілізувати ситуацію на ринку.

"Я переконаний, нам треба ще раз звернутися до теми антиінфляційних заходів, вжити найрішучіших заходів, які б призвели до збалансування ситуації", - заявив президент на зустрічі з прем’єром Юлією Тимошенко.

Говорячи про ефективну реакцію влади на зростання продовольчих цін президент підкреслив: "Ключовий момент, який ми зараз повинні вжити - це стимулювати національного виробника - це основні антиінфляційні заходи, коли ми говоримо про продовольчий ринок".

"Щоб ми показали - через 2-3 місяці у нас ситуація буде перекрита, тому що, коли ми говоримо про продовольство, ми, по суті, ведемо мову про можливість самодостатньої відповіді на всі ці виклики", - зазначив президент, повідомляє його прес-служба.

Завданням уряду в цьому контексті, на думку президента, є вироблення стратегічних висновків, спрямованих на стабілізацію ситуації - одночасно із забезпеченням "політики розвитку" та збалансованими соціальними стандартами.

Говорячи про зростання цін та інфляцію, перший заступник глави секретаріату Олександр Шлапак наголосив: очевидно, зважаючи на динаміку інфляційних процесів в першому кварталі, насамперед має йтися про внесення до бюджету-2008 змін, які б "як мінімум вирішили питання соціальних параметрів для наших громадян".

У першу чергу, йдеться про прожитковий мінімум, на якому, відповідно до українського законодавства, зав'язані практично всі соціальні параметри і значна кількість соціальних допомог. Показник у 481 гривню, з яким уряд планував увійти в другий квартал, очевидно, є заниженим, сказав він.

Шлапак також попросив не шукати винних у розвитку негативних інфляційних процесів в Україні.

Він відзначив, що провина за ріст споживчих цін лежить як на секретаріаті президента, так і на кожному уряді, який діяв в Україні.

"Очевидно, винні сьогоднішній уряд, сьогоднішній парламент. Але, напевно, винні і попередні уряди. Я хочу підкреслити акцент, про який президент сказав у ході сьогоднішньої розмови. Він стосується того, що ми затисли пропозиції", - сказав Шлапак, додавши, що це почалося не при нинішньому уряді, а значно раніше.

"Шукати зараз винних - найпростіша справа, але невдячна", - пояснив Шлапак, повідомляє Ліга.

"Значна, велика частина інфляції, яку ми одержали - це так звана експортована інфляція. Це і подорожчання енергоносіїв, і стрімке зростання цін на продукти харчування в усьому світі. Увесь світ, у всякому разі Європа, сьогодні переглядає прогнози інфляції", - цитують Шлапака Українські новини.

Шлапак вважає, що в даному випадку необхідно сконцентруватися на розробці і реалізації ефективних антиінфляційних заходів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування