Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російська ракета перетворилася на макет і викликала здивування

Вівторок, 6 травня 2008, 16:28

Макет навчального виробу, що належить Чорноморському флоту Росії, не представляє загрози для людей, і вже переданий російським морякам.

Про це повідомляє служба інформації і громадських зв'язків Чорноморського флоту Росії.

"Після встановлення приналежності виробу фахівцями Чорноморського флоту в присутності представників прикордонслужби, ВМС, МЧС і МВС України воно було оглянуто", - сказано в повідомленні.

"У ході огляду встановлено, що "виріб не є бойовим і не представляє загрози для людей і навколишнього середовища", про що на місці був складений відповідний акт", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що акт був підписаний всіма учасниками огляду, після чого було прийнято рішення про передачу макета Чорноморському флоту, що і здійснили в робочому порядку.

У штабі ЧФ підтвердили, що, "дійсно на узбережжі в районі села Привітне Алуштинського району був виявлений виріб (макет), що належить Чорноморському флоту".

"5 травня на сайтах деяких українських ЗМІ з'явилося повідомлення про те, що 1 травня на узбережжі Чорного моря виявлена "російська ракета, призначена для поразки надводних і повітряних цілей".

Викликає здивування реакція окремих ЗМІ, що прагнуть, через десять днів після події, надати йому скандальний характер", - говориться в повідомленні.

Раніше в командуванні російського Військово-морського флоту заявили, що знайдена українською стороною нібито "авіаційна торпеда" є капсулою без вибухової речовини.

"Це практичний виріб (капсула), що застосовується по підводним цілям. Якоїсь вибухові речовини в цьому виробі відсутні", - заявив у вівторок помічник головкому ВМФ капітан першого рангу Ігор Дигало.

Він підкреслив, що "випробування цього виробу ні при яких обставинах не могло нанести збитку екології і тим більше безпеці громадян".

"Дійсно, у ході випробувань в акваторії Чорного моря виріб був загублений і, мабуть, маючи деякий запас позитивної плавучості, був викинутий до берегової смуги", - сказав офіційний представник ВМФ РФ.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування