Ющенко хоче, щоб життя міністрів і депутатів теж стало в смужечку

Четвер, 8 травня 2008, 10:30

Президент Віктор Ющенко вважає, що порядок на дорогах потрібно наводити, починаючи з представників влади.

Про це президент заявив у середу на прес-конференції у Харкові, коментуючи "вкрай гнітючий" стан на українських шляхах.

"Нам треба чітко сказати, і це повинна бути воля політиків, воля влади, воля тих людей, які мають відношення до забезпечення безпеки на дорогах, нам треба серйозно ужорсточити систему відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Це в першу чергу стосується представників влади і статусних структур", - наголосив Ющенко, повідомляє УНІАН.

За його словами, представники влади мають першими відчути підвищену відповідальність за поведінку на дорогах "і жити по одному закону".

"Без маячків, суворо керуватися правилами дорожнього руху. Ті норми, які сьогодні є догматами в Європі, в даному випадку, я переконаний, що вони повинні стати догматами в Україні. Це еталон поведінки влади", - зазначив президент.

"Прикро, що дуже часто порушниками правил і причиною скоєння тих чи інших злочинів є працівники органів внутрішніх справ, прокуратури, влади. Вони часто спонукають до формування таких ситуацій на дорогах, які так дорого суспільство оплачує", - сказав Ющенко.

Президент поскаржився, що на наших дорогах за 2 роки гине стільки людей, скільки за 10 років загинуло в Афганістані.

"Це війна, це неоголошена війна. Тому я передав чергову директиву міністру внутрішніх справ – на днях буде проведена спеціалізована колегія з цього питання", - зазначив Ющенко.

Президент вважає, що країна не може далі жити за нинішніми правилами дорожнього руху.

Він сподівається, що "14 травня відповідний комітет Верховної Ради України розгляне зміни і доповнення до відповідного закону, які вніс президент.

"Я відверто скажу, що там іде кратне, 10-кратне, 15-кратне підвищення штрафів, підвищення відповідальності, передбачається адміністративний арешт, передбачається штрафмайданчик. Просто передбачається абсолютно жорсткий підхід до людей у нетверезому стані за кермом - штраф буде досягати 1 тисячі доларів, працюватиме спеціальний режим припинення експлуатації технічних засобів", - зазначив президент.

"Міліція не повинна боятися маячків, не повинна боятися затримати народного депутата, міністра чи будь-кого, хто порушує національні правила дорожнього руху", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування