Кожа не вимагатиме "реінкарнації", але хоче дещо довести Яценюку

Середа, 4 червня 2008, 11:37

Екс-заступник начальника спецпідрозділу "Кобра" Олексій Кожа не буде домагатися поновлення на посаді, з якої був звільнений після інциденту з головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком, який відбувся на дорозі.

Про це заявила адвокат Кожі Тетяна Монтян у коментарі, опублікованому "Дело".

"Жодних вимог про поновлення на посаді Олексій Кожа вимагати не буде, тому що його звільнили за дискредитацію, а дискредитацію в нас кожен розуміє по-своєму", - зазначає Монтян, додаючи: "Однозначно, маючи такий конфлікт із керівництвом країни і міністерств, він працювати б не зміг".

"Але він хоче одного: довести в судовому порядку, що порушень правил дорожнього руху не було", - підкреслює Монтян.

За словами адвоката Кожі, "у цій ситуації жодної мови про полюбовне примирення (з Яценюком) бути не може".

Монтян повідомила, що на сьогодні справу Кожі "подано на розгляд апеляційного суду, але поки відповіді немає".

"Ми подали заяву голові апеляційного суду міста Києва ще 24 квітня з проханням скасувати постанову про штраф у 68 гривень, але поки відповіді не отримали. У нас у суді теж не поспішають ганьбитися. Їм належить написати мотивовану відповідь, для того щоб ми написали мотивовану скаргу", - говорить вона.

"Швидше за все, нам напишуть усяку нісенітницю: "Ваші аргументи неслушні". І все. Але ми дочекаємося рішення апеляційного суду, після чого подамо позов у Європейський Суд", - заявляє адвокат.

Монтян упевнена: "Наше діло праве. Будь-якій людині абсолютно зрозуміло, хто там насправді кого обганяв і підрізав. Ще зрозуміліше суддям Європейського Суду, і вони не збираються прикривати одне жирне місце наших політиків".

"Щодо погроз Яценюка розібратися з тим, кому належить машина, на якій їхав Кожа, то усе давно з'ясовано. Це був пусті балачки з боку Арсенія Яценюка. Як виявилося, машини родини Кожі коштують копійки, а машина, на якій він їхав, належить його другові. Нічого протиправного за ним узагалі немає. Мужик виховує дитину один, тому що в нього дружина загинула в автокатастрофі пару років тому", - говорить вона.

Монтян радує одне: "Яценюк не вимагає відрубати Кожі палець, як того вимагають закони шаріату. Принаймні, поки що. Хоча в цілому справа і так вийшла досить курйозна. А все тому, що в Арсенія Яценюка комплекс..."

Як відомо, за словами Яценюка, 29 лютого цього року його машину підрізав, створюючи аварійну ситуацію, джип. Особа, що знаходилася в цьому автомобілі, показала йому середній палець. Пізніше з'ясувалося, що за кермом джипу знаходився Кожа.

Про цей інцидент спікер розповів на нараді в МВС за участю президента, який відразу зажадав від голови МВС Юрія Луценка звільнити начальника ДАІ і його заступника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування