В ЄЦ РОЗПОВІЛИ, ЯК "ВЕРБУВАЛИ" ЯЦЕНЮКА І ЯК ВІН ВІДПОВІВ "МОЖЛИВО"

Четвер, 5 червня 2008, 10:59

Член президії "Єдиного центру" Віктор Тополов упевнений, що спікер Арсеній Яценюк рано чи пізно примкне до лав ЄЦ.

Про це він заявив в інтерв'ю "Делу", відповідаючи на питання, чому Яценюк відмовився очолити ЄЦ.

"Він не відмовився. Не треба форсувати. Він прекрасно знає, що ми б хотіли, щоб Яценюк був серед нас. Але ми почекаємо, поки він сам прийде і вирішить стати членом "Єдиного Центру". А умовляти не будемо", - сказав Тополов.

"Розумна людина завжди повинна іти від питань, які ставлять його перед вибором. Я сказав Яценюку: "Арсенію Петровичу, я не збираюся нічого форсувати, але рано чи пізно ти до нас примкнеш". Він відповів: "Можливо", - додав він.

Тополов також сказав, що хотів би бачити в лавах ЄЦ главу секретаріату президента Віктора Балогу.

"Шкодую, що в силу певних обставин дехто поки не може бути членом партії. Наприклад, Віктор Балога. Хотів би бачити в наших лавах Арсенія Яценюка. Це яскраві люди. Хочу бачити більше інтелігенції — учених, учителів", - сказав він.

Тополов також зазначив, що в партії були випадки, коли люди спочатку погоджувалися примкнути до її лав, потім зраджували своєму рішенню.

Водночас, за його словами, особисто він не одержував відмов від людей, яких агітував вступати в ЄЦ.

"Розумієте, розумна людина, а я себе теж до таких відношу, не повинна робити пропозицій, від яких відмовляються. Пропонувати людині потрібно тільки тоді, коли ти відчуваєш, що вона готова і хоче. Кожна відмова народжує відчуття непевності і говорить про те, що ти не відчуваєш ситуацію", - сказав Тополов.

Говорячи про переговори, які ЄЦ веде з іншими паріями, він зазначив, що "досить об'ємні переговори" ведуться з НДП, Аграрною партією, Демократичною партією, з іншими громадськими рухами.

"Нами взятий курс не на об'єднання партій. Для того щоб об’єднувати партії, зараз не існує нормативної бази. Ми налаштовані на об'єднання індивідуальностей. Ми говоримо "новачкам": "Хочете стати членом нашої партії, пишіть заяву про вихід зі своєї", - розповів Тополов.

Він також зазначив, що хотів би бачити в ЄЦ і деяких членів Партії регіонів.

Водночас, за його словами, партія не займається переманюванням депутатів з НУ-НС.

"Ми часто чуємо висловлювання, що "ЄЦ" веде роботу з переманювання активу "Нашої України". Я вважаю, що їх переманювати не треба. "Нашоукраїнці", за великим рахунком, є нашими друзями, соратниками. У нас є розбіжності, але ми близькі одне одному", - сказав Тополов.

Він також сказав, що у випадку проведення дострокових парламентських виборів, Єдиний центр буде брати в них участь "обов'язково".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування