Янукович потиснув руки Путіну і Медведєву, щоб бути коректним

Четвер, 5 червня 2008, 16:14

Поїздка лідера Партії регіонів Віктора Януковича до Москви була давно запланована в рамках співпраці між Партією регіонів та "Єдиною Росією".

Про це повідомив сам Янукович журналістам, відповідаючи на запитання, чому його поїздка збіглася з критичними заявами Держдуми Росії на адресу України.

"Це дійсно збіглося. Зустріч з Гризловим дуже давно планувалася, а з Путіним і Медведєвим - з мого боку було б некоректно, якби я, перебуваючи там, не приїхав би до них і не потиснув би їм руки", - сказав він.

Янукович додав, що був здивований заявою Держдуми, яку почув в ефірі однієї з російських радіостанцій.

"Я сів у машину, увімкнув радіо, почув, і саме з цього почалася наша зустріч (з Гризловим)", - сказав він.

На запитання, чи сказав він щось своїм колегам з цього приводу, Янукович відповів:

"Я сказав їм: "Оце та сюрпризи ви робите. Це такі квіти чи такий оркестр для голови партії? Ми ж з вами так не домовлялися". Гризлов мені відповів: "Так, питання іноді виникають, але депутати є депутати".

Разом з тим, за словами Януковича, Гризлов висловив підтримку ініціативі російських депутатів, "але він не радикально налаштований".

"Він погодився з моєю думкою, про те, що тональність у відносинах між Україною і Росією має бути іншою. По-друге, треба прибрати ультимативний тон і провокаційні заяви з обох боків", - зазначив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування