Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв хоче від НАТО паузу і думає, що Європа без Росії не виживе

Четвер, 5 червня 2008, 18:49

Росія пропонує не форсувати розширення НАТО і розміщення елементів американської системи ПРО в Європі.

Про це заявив президент Росії Дмитро Медведєв у Берліні, виступаючи перед німецькими політиками і бізнесменами, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Стриманість потрібна від усіх, щоб зупинити ескалацію з будь-якого питання. Розірвати порочне коло однобічних дій і реакції на ці дії. Відмовитися від спроб форсувати розвиток подій і проводити політику доконаних фактів. Для початку непогано б просто взяти паузу й озирнутися, де ми опинилися і у що занурюємося, чи то Косово, чи то розширення НАТО, чи то протиракетна оборона", - сказав він.

"Достатньо симптоматично те, що розбіжності з Росією трактуються багатьма на Заході з позицій необхідності "підтягти" російські підходи до західного. Нам не потрібно, щоб нас "обіймали". Ми домагаємося справді рівноправних відносин і нічого більше", - додав він.

"А деякі нам просто кажуть: припиніть бути "колючими, їжакуватими" у міжнародних справах, проблеми ж демократичного розвитку, дотримання прав людини - це всі "похідне", ми на це закриємо очі. І наводять як приклад інші країни, з якими чинять саме так. І тих це влаштовує", - сказав Медведєв.

При цьому він зазначив, що Росії це не підходить, але вона відкрита "до спокійної, чесної розмови - на будь-які теми на основі взаємності".

"І в цьому зв'язку ще раз зазначу: російську і європейську демократію об’єднують спільні гуманітарні корені. У нас єдиний "ціннісний" набір", - зазначив Медведєв.

Крім того, президент Росії висловив упевненість у тому, що без Росії проблеми Європи не будуть вирішені.

"Переконаний, що проблеми Європи не будуть вирішені доти, поки не буде досягнута її ідентичність, органічна єдність усіх її інтегральних частин, включаючи Російську Федерацію", - сказав він.

Медведєв підкреслив, що, "відкинувши радянську систему і відмовившись від її реставрації у певний історичний період, Росія заклала основи формування держави, абсолютно сумісної з іншою частиною Європи".

"Точніше кажучи, з тим кращим, що складає спільну спадщину європейської цивілізації", - сказав Медведєв.

За його словами, Росія "активно повертається в глобальну політику й економіку - причому, із усіма природними, фінансовими й інтелектуальними ресурсами і можливостями".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...