2 ДЕПУТАТИ ВБИЛИ КОАЛІЦІЮ

П'ятниця, 6 червня 2008, 10:30

Член БЮТ Ігор Рибаков і член НУ-НС Юрій Бут вийшли зі складу коаліції.

Відповідні заяви від імені депутатів розповсюджуються в ложі преси перед засіданням Верховної Ради.

"Сьогодні я офіційно заявляю про свій вихід зі складу коаліції демократичних сил у Верховній Раді, що означає припинення моєї участі в усіх аспектах її діяльності: законотворчій роботі, голосуваннях, засіданнях і зборах", - сказано у заяві Рибакова.

За його словами, рішення залишити лави парламентської більшості "стало логічним наслідком" виявлених ним "численних корупційних діянь, сліди яких ведуть до вищого керівництва уряду".

Рибаков заявляє, що як голова міжфракційного депутатського об’єднання Верховної Ради “Контрабанді – СТОП” він провів "глибокий, всебічний аналіз діяльності Кабміну щодо боротьби з корупцією на каналах ввезення в нашу країну імпортних товарів і сировини".

"Мій висновок однозначний і категоричний: уряд не лише не припинив незаконні схеми, а й розширив арсенал засобів контрабанди. Провідну роль в адмініструванні корупційних діянь відіграє Державна митна служба та її керівник Валерій Хорошковський. Саме це відомство та його очільник запровадили нові контрабандні комбінації, що “полегшило” державний бюджет на мільярди гривень", - йдеться у заяві.

"Припускаю, що мій крок стане прикладом для всіх тих моїх колег, які не можуть залишатися байдужими до всіляких неокорупційних прагнень", - заявив Рибаков.

Водночас у заяві Бута сказано, що його рішенню передувала "низка резонансних подій і вагомих обставин, які засвідчили глибокі протиріччя між діями парламентської більшості й утвореного нею Кабінету міністрів і курсом президента Віктора Ющенка".

"Переконаний, що коаліція в її нинішньому вигляді, за очевидного домінування БЮТ, не є інструментом втілення політики глави держави. Більше того, нерідко коаліція перетворюється на важіль протидії президенту, коли вона керується доцільністю одного моменту та мотивами однієї політичної сили", - сказано у заяві.

"Вважаю, що не можу продовжувати працювати в рамках утворення, яке не виконує своїх же обіцянок і перестало бути опорою президента Віктора Ющенка. Водночас я залишаю за собою можливість приєднатися до такого формату більшості у Верховній Раді, який дозволить якомога ефективніше працювати в інтересах суспільства та держави", - заявляє Бут.

Рибаков має близькі відносини з Віктором Балогою.

До цього коаліція налічувала 227 депутатів.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування