У Росії пораділи за твердість Медведєва проти "слабкого" Ющенка

Субота, 7 червня 2008, 16:08

Президент РФ Дмитро Медведєв на зустрічах, що відбулися в Санкт-Петербурзі, із президентами України й Грузії продемонстрував і готовність до розрядки у відносинах із цими країнами, і тверду переговірну позицію.

Таку думку висловив президент Фонду "Ефективної політики" Гліб Павловський у суботу в інтерв'ю "Інтерфаксу".

"Це був тактично елегантний стиль у проведенні переговорів. При цьому позиція Медведєва була і в тому, і в іншому випадку (на переговорах з Михаїлом Саакашвілі й Віктором Ющенком) - досить певна й у чомусь тверда. По стилю це дуже європейська форма ведення переговорів, у всякому разі, у їхній публічній частині", - заявив Павловський.

"Медведєв дуже чітко позначив контекст будь-яких переговорів із Саакашвілі, відзначивши, що проблеми повинні зважуватися на двосторонній основі, розв'язні й не є якимись ідеологічними проблемами. Це був той нормальний європейський контекст, у якому Саакашвілі почуває себе непевно, а Медведєв, навпаки, зміцнюється", - вважає політолог.

"З Ющенком переговори були з тією ж стилістикою, але результативність їх обмежена, що пов'язано зі слабістю позицій самого президента України в умовах дуже твердого конфлікту з прем'єром Тимошенко й неминучого росту тарифів на енергетику", - сказав Павловський.

Що стосується отриманого Ющенком у ході зустрічі з Медведєвим попередження про майже двократне підвищення цін на газ для України, політолог відзначив, що для українського президента це не було новиною.

"Ющенко про це знав. Це не якась репресія з боку Росії, а реальний стан енергетичного ринку, та ще в умовах високого попиту", - підкреслив Павловський.

"По-моєму, Ющенко прийняв це стоїчно. Це важка ситуація для української економіки, але в Росії немає зараз немає ні можливості, ні бажання субсидіювати українську політику", - заявив глава ФЕП.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування