Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк переконує діаспору, що хвороба України пройде

Неділя, 8 червня 2008, 20:18

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк вважає, що внутрішня ситуація в Україні означає демократичне становлення держави.

"Сьогодні процес, що відбувається в Україні, означає тільки одне - демократичне становлення. Надзвичайно складне демократичне становлення, через яке необхідно пройти, пережити", - сказав Яценюк на зустрічі з представниками української діаспори в неділю в Афінах, Греція.

Яценюк відзначив, що іноді таке демократичне становлення держави може мати "навіть певні хворобливі форми". "Але будь-яка хвороба проходить. Так що й цю хворобу перетерпимо" - сказав Яценюк.

Він також заявив, що виступає категорично проти подвійного громадянства для українських громадян, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я категоричний противник подвійного громадянства. Із цього приводу навіть не може бути дискусій", - заявив він. "Ми перебуваємо в такій ситуації, коли українська держава не може собі дозволити подвійне громадянство", - підкреслив спікер.

За словами Яценюка, зараз Україна проводить складний переговірний процес із Грецією на предмет підписання угоди про відповідні соціальні гарантії для української діаспори. "Думаю, що це не дуже швидкий процес", - сказав Яценюк, висловивши надію, що така угода може бути підписана протягом року-півтора.

Водночас він підкреслив, що приїхав до Греції з іншою місією - сказати про те, що Україна вже змінилася. "Пріоритетне завдання для мене на посаді голови Верховної Ради - це допомогти поверненню українців на свою батьківщину", - сказав Яценюк.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування