У "Самообороні" не знають, як до них потрапило "інородне тіло"

Понеділок, 9 червня 2008, 12:28

У "Народній самообороні" не можуть пояснити, як Юрій Бут, який у п'ятницю заявив про свій вихід із коаліції в парламенті, з'явився в її виборчому списку, пише "Комерсант-Україна".

"Я не формував список. Я навіть не знаю, від кого він увійшов", - заявив газеті депутат Олег Новіков.

"Більш за все, напевно, неприємно Юрію Луценку і Давиду Жванії, які, власне, і складали ці списки", - вважає депутат Геннадій Москаль.

У парламентському комітеті з питань правосуддя, членом якого є Бут, його характеризують як "об'єктивного" і "відповідального" юриста.

"Луценко до нього дуже добре ставився. Знаю, що Бут дзвонив йому: не кожен народний депутат може дзвонити міністрові внутрішніх справ, спілкуватися з ним, зустрічатися. І в НУНС, як мені здається, була повна довіра до цієї людини", - сказав виданню глава комітету Сергій Ківалов ("Партія регіонів").

У той же час у "Народній самообороні", як пише газета, відгуки про Бута не найкращі.

"Під час передвиборної кампанії ми не бачили один одного – у кожного була своя ділянка роботи. Але вже після другого місяця роботи особисто я був упевнений, що він від нас піде – це було інородне тіло в "Самообороні" і за духом, і за ідеологією, і за мисленням", - заявив Москаль.

Як відомо, у п'ятницю, 6 червня, Бут заявив про свій вихід із коаліції.

Після цього депутат від "НУ-НС" Роман Зварич повідомив, що звернувся в Генпрокуратуру і СБУ з проханням невідкладно перевірити інформацію щодо законності отримання в 2002 році Бутом громадянства України і відсутності в нього громадянства Росії, а також перевірити можливість його співпраці з російськими спецслужбами.

"Комерсант" зазначає, що свого часу Бут закінчив юридичний факультет Військового університету Міноборони РФ, після чого 6 років пропрацював старшим викладачем Військової академії ракетних військ стратегічного призначення – звідси нібито і підозри про можливу співпрацю депутата з російськими спецслужбами.

У "Народній самообороні" говорити про те, чи обґрунтовані підозри в співпраці їхнього соратника з російськими спецслужбами, відмовляються. "Чого вже після бійки руками махати? Раніш потрібно було перевіряти", - зазначив Москаль.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування