Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко дав добро на варту найвищої точки України

Середа, 2 липня 2008, 08:59

Протягом літа молодіжні громадські організації вартуватимуть гору Говерла.

Заступник міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Ростислав Драпушко повідомив, що президент Віктор Ющенко підтримав таку ініціативу українських пластунів та Міністерства, повідомляє прес-служба Мінсім’ї.

Молодіжні дружини житимуть у наметовому містечку біля Говерли та нестимуть "почесну варту".

"До завдань почесної варти входить екологічний захист та очищення екосистеми гори, охорона місцевої фауни від браконьєрів тощо", - зазначив Драпушко.

Члени почесної варти, серед іншого, ставлять собі за завдання облаштування стежок, що ведуть на гору (будування лавок, вказівників, оновлення туристичного маркування); надання учасникам заходу основ знань поводження серед природи, першої медичної допомоги, картографії та орієнтування у гірській місцевості тощо.

Стрижневою організацією почесної варти стала Національна скаутська організація України "Пласт", до 4 представників якої під час кожної зміни приєднуватимуться члени різних громадських організацій з усіх регіонів України. Всього ж буде проведено 9 змін по 20 осіб в кожній.

Драпушко наголосив, що Мінсім’ямолодьспорт вважає цю ініціативу корисною, як для патріотичного виховання молоді, налагодження тісних дружніх зв’язків між молодими людьми з різних куточків України, так і безпосередньо для екологічного стану Говерли.

Перша дружина почне вартувати вже 2 липня. Місце розташування табору почесної варти Говерли неподалік туристичної бази "Заросляк".

Як відомо, раніше Ющенко особисто неодноразово здійснював сходження на Говерлу, яка є найвищою точкою України (висота гори - 2061 м над рівнем моря).


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування