РОСУКРЕНЕРГО КАЖЕ, ЩО "НАФТОГАЗ" ВИНЕН ЙОМУ $2 МІЛЬЯРДИ

Понеділок, 7 липня 2008, 18:53

Поточна заборгованість НАК "Нафтогаз України" перед РосУкрЕнерго - ексклюзивним постачальником імпортного природного газу в Україну - складає більше $2 млрд.

"На сьогоднішній день, з урахуванням поточного місяця постачань, фінансові зобов'язання по оплаті НАК "Нафтогаз України" перед компанією РосУкрЕнерго АГ складають більше $2 млрд.", - заявив Агентству газової інформації прес-секретар компанії РосУкрЕнерго Андрій Кнутов.

"Вони складаються з заборгованості минулих років; зобов'язань по російському газі, спожитому в 2008 році; боргу за центрально- і середньоазіатський природний газ, поставлений у другому кварталі, а також з поки не перерахованих грошей за газ, одержуваний НАК "Нафтогаз України" у липні поточного року", - пояснив він.

"Керівництву української компанії необхідно на справі показати послідовний і дієвиий рух до врегулювання своєї заборгованості і вихід на чітку і своєчасну оплату одержуваного газу", - підкреслив Кнутов.

Напередодні голова "Нафтогазу" Олег Дубина заявив, що більше $2 млрд за газ "Газпрому" винна не Україна, а РосУкрЕнерго.

Кнутов заявив, що "інформація про відсутність заборгованості перед компанією РосУкрЕнерго, яку поширюють представники НАК "Нафтогаз України", не відповідає дійсності".

Джерело в групі "Газпром" сказало АГІ, що названа Дубиною сума боргу РосУкрЕнерго перед "Газпромом" "є некоректною", однак відмовився уточнити її розмір, пославшись на те, що ця інформація завжди була внутрішньою закритою інформацією двох компаній.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...