"Інтер" відповів на "наїзд" Тимошенко звинуваченням у цензурі

Понеділок, 7 липня 2008, 21:20

Телеканал "Інтер" вважає звинувачення Кабінету міністрів у фальсифікації інтерв'ю прем'єр-міністра необґрунтованими, і розглядає їхній як безпрецедентний випадок тиску на засоби масової інформації.

Про це йдеться в офіційній заяві телеканалу "Інтер" у відповідь на звинувачення Кабміну, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми розцінюємо це як початок введення цензури з боку влади (а саме - уряду), що є неприпустимим в умовах демократії, що існує в нашій країні", - йдеться в ньому.

"Інтер" виступає категорично проти цього і вважає, що глядач "має право знати правду про діяльності уряду, а телеканал, у свою чергу, як засіб масової інформації, - ставити ті питання прем'єр-міністру, які цікавлять глядача".

Телеканал звертає увагу преси і громадськості на неприпустимість подібного тиску, "у противному випадку свобода слова в Україні опиниться під загрозою".

"Ми також хочемо звернути увагу президента й опозиції на ситуацію зовнішнього втручання у роботу засобів масової інформації, що створилася в демократичній країні. Телеканал "Інтер" як головний канал країни і надалі буде керуватися професійними стандартами журналістики", - підкреслюється в заяві.

Як відомо, управління у зв'язках зі ЗМІ секретаріату уряду заявило в понеділок, що телеканал "Інтер" грубо спотворив суть інтерв'ю прем'єра Юлії Тимошенко, що було показано в неділю в програмі "Подробиці тижня".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування