Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відпочинок депутатів обійдеться державі як мінімум у 15 мільйонів

Середа, 9 липня 2008, 11:43

Літнє оздоровлення парламентаріїв обійдеться державі мінімум у 15 мільйонів гривень.

Про це пише газета "Дело".

Дві третини депутатів станом на 8 липня написали заяву про відпустку. Якщо парламент не стане продовжувати свою роботу, депутатські канікули почнуться вже 18 липня. До цього дня, крім відпускних, парламентарії повинні одержати по 35 тисяч гривень на оздоровлення.

За інформацією депутата-"регіонала" Ганни Герман, право на таку допомогу від держави автоматично одержує кожен парламентарій, який передав свою заяву в апарат Верховної Ради. Відновлення сил усіх 450 парламентаріїв обійдеться скарбниці приблизно в 15 мільйонів гривень.

Ще 60 мільйонів держава виділяє на утримання санаторіїв, у яких відпочивають народні обранці.

Депутати по-різному оцінюють цей привілей.

В фракціях великих партій і блоків такі виплати вважають непотрібними. "Замість підпису під заявою про відпустку я написала: "Відмовляюся від усіх депутатських пільг", — запевнила Ганна Герман.

Разом з тим у менших фракціях норму про матеріальну допомогу вважають необхідною.

"Якщо це записано в держбюджеті, проголосовано демократичною коаліцією, підписано гарантом Конституції, то я буду слухняно виконувати Конституцію і закон", — пояснює свою позицію представник Блоку Литвина Сергій Гриневецький.

"Запитуйте (про доцільність матеріальної допомоги депутатам) у тих, хто має украдені в народу мільярди, і тих, хто хабарничає. А не тих, хто живе на одну зарплату", — образилася колега Гриневецького по фракції Катерина Ващук.

Комуністи також не проти таких виплат. За словами депутата Олександра Голуба, частина щомісячної зарплати кожного члена Компартії й інших виплат йдуть у спецфонд політсили.

Ці кошти, за словами парламентарія, партія використовує "для допомоги своїм виборцям, а також на свої внутрішні потреби".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування