НАТО готове допомогти Україні після повені. Росія теж

П'ятниця, 1 серпня 2008, 09:16

Північноатлантичний альянс готовий надати допомогу Україні у подоланні наслідків повені, яка спіткала території декількох областей країни.

Як повідомив Радіо "Свобода" речник Північноатлантичного альянсу Роберт Пшель, нині сторони узгоджують конкретні деталі програми.

"Стосовно нинішньої ситуації, то ми, звісно, співчуваємо українському народу, адже це велике стихійне лихо", - зазначив він.

"Український уряд звернувся до спеціалізованого центру НАТО і зараз ми обговорюємо конкретні типи допомоги, які потребуватиме Україна", - сказав речник НАТО.

Можливою допомогою, серед іншого, можуть бути спеціальне обладнання, ліки і харчі.

Раніше Північноатлантичний альянс вже допомагав Україні долати наслідки стихійних лих. Так, зокрема, у 2001 році після повені на Закарпатті фахівці Альянсу підготували для українського уряду рекомендації як попереджати повені і долати їхні наслідки.

* * *

МНС Росії у п'ятницю, 1 серпня, направить автомобільний конвой із вантажем гуманітарної допомоги для районів України і Молдавії, потерпілих від сильного повені.

"За дорученням голови уряду РФ, МНС пропрацювало питання про надання гуманітарної допомоги Україні і Молдавії, потерпілих від катастрофічної повені, і направляє в ці країни автомобільний конвой із вантажем гуманітарної допомоги", - повідомили "Інтерфаксу" в управлінні інформації МНС РФ.

У складі гуманітарної допомоги – дизель-генератори, насоси, дезінфекційні засоби й інший гуманітарний вантаж.

Як відомо, низку районів у шести областях України оголошено зоною надзвичайної екологічної ситуації. Від стихії загинули 30 осіб, десятки тисяч мешканців довелося відселити з затоплених місць. Усього було підтоплено 767 населених пунктів, ушкоджено 553 автомобільних мостів, 728 пішохідних мостів, розмито 660 км автомобільних доріг різного значення. Були знеструмлені 349 населених пунктів.

Значний збиток нанесений повінню економіці й екології Молдавії і Пидністров’я. Понад 30 молдавських сіл опинилися під водою, повінь зачепила й столицю невизнаної Придністровської республіки - Тирасполь.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News