Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газовики влаштують Тимошенко масовий протест

Понеділок, 4 серпня 2008, 12:30

Голова ради профспілки працівників газових господарств України Іван Яровий заявив, що газовики 6 серпня проведуть всеукраїнську акцію протесту.

На найвищому державному рівні газовим господарствам було обіцяно, що питання підвищення тарифів на транспортировку природного газу буде остаточно погоджене до кінця липня.

Газовики заздалегідь попереджали, що якщо так не буде, почнуть протести, заявив Яровий в інтерв'ю газеті "Дело".

"Але тяганина продовжується. Питання не вирішене, причому ніхто – ні НКРЕ, ні чиновники міністерств економіки і фінансів – не можуть пояснити нам, чому місяць за місяцем не виконуються лютневий указ президента за підсумками засідання РНБО, три доручення прем'єра за підсумками засідань Кабінету міністрів і спеціальна постанова уряду від 26 червня 2008 року", - розповів голова профспілки.

Яровий звинувачує у цьому столичних чиновників, від яких залежить економіка газового господарства, і яких однак зовсім не цікавить стан ГРС і умови, у яких їх обслуговують колективи облгазів.

Голова профспілки працівників газових господарств обіцяє масовий мітинг під Кабміном.

"Уперше за роки незалежності в акції протесту візьмуть участь майже всі підприємства з газопостачання і газифікації країни. Це понад 66 тисяч працівників, не вважаючи родин. Тільки в Києві кількість учасників акції складе понад 5 тисяч осіб", - заявив Яровий.

Газовики вважають, що потрібно підняти транспортний тариф на 40-50%, щоб галузь запрацювала в задовільному режимі. Після цього підвищення ціна на газ для населення збільшиться усього лише на 3,5-7%.

Портал "Дело"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування