В аеропорту "Бориспіль" стали красти в 4 рази більше

Понеділок, 4 серпня 2008, 17:26

З початку року в аеропорту "Бориспіль" зареєстровано 141 крадіжку особистого майна громадян.

Про це повідомляє перс-служба Міністерства внутрішніх справ.

Протягом 2005–2007 років кількість зареєстрованих повідомлень про вчинення крадіжок особистого майна пасажирів, за якими порушено кримінальні справи, зросла майже в 4 рази.

З метою недопущення крадіжок матеріальних цінностей з багажу пасажирів, вантажів і поштових відправлень за ініціативою міліції у квітні 2008 року проводився експеримент.

Зокрема, це було профілактичне відпрацювання процесу сортування, транспортування, завантаження та розвантаження багажу в межах контрольованої зони аеропорту.

Позитивним результатом проведеного експерименту стало різке зменшення кількості звернень від юридичних осіб про зникнення матеріальних цінностей з вантажів і поштових відправлень, а також заяв від пасажирів про викрадення особистих речей з багажу.

За ініціативою Головного управління МВС проводяться інші організаційні та практичні оперативно-профілактичні заходи із попередження та розкриття зазначених злочинів.

Так, вказівкою начальника Головного управління всі керівники та оперативні працівники лінійного відділу відсторонені від виконання службових обов'язків за бездіяльність.

Одночасно, розпорядженням створена робоча група із досвідчених працівників апарату ГУ, яка працює безпосередньо на території обслуговування лінійного відділу та на сьогодні вже має позитивні результати з протидії крадіжкам майна пасажирів та поштових відправлень.

Цією групою вже шестеро осіб притягуються до кримінальної відповідальності.

У повідомленні пояснюється, що на ефективність роботи лінійного відділу негативно впливає його мала штатна чисельність та обмеження доступу на режимну територію аеропорту.

З метою вирішення зазначених проблемних питань керівництво МВС направило свої пропозиції до міністра транспорту та зв'язку. Також розглядається питання реорганізації лінійного відділу міліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування