42 депутата вирішили, що заробили квартиру в Києві за бюджетні кошти

Середа, 6 серпня 2008, 08:34

42 народних депутатів претендують на одержання квартир за бюджетні кошти.

Щоб задовольнити ці запити державі необхідно 50 мільйонів гривень, пише в середу газета "Дело".

Як повідомили в апараті Верховної Ради, 42 парламентарія подали заявки на одержання квартир у Києві.

В апараті парламенту відмовилися надати перелік нардепів, що стали в чергу на житло або подали заявки на одержання грошової компенсації. Чиновники послалися на конфіденційність цієї інформації.

Крім того, вони залишили в таємниці місце і дати розселення депутатів, вартість житла і суми грошових компенсацій.

Як відзначає видання, житло для депутатів будує Державний будівельний комбінат Управління справами апарата Верховної Ради. Тому держбюджету депутатські квартири повинні обходитися по собівартості.

Однак не цього року: за даними апарату парламенту, із квітня 2007 року будівництво житла для депутатів не ведеться. Імовірно, через це Верховній Раді доведеться купувати депутатське житло на ринку, припускає видання.

Сьогодні в престижних районах столиці, де звичайно селять нардепів, ціна одного "квадрата" не опускається нижче 2500 доларів. Переважно депутати-новосели претендують і одержують трикімнатні квартири, середня площа яких складає не менш 100 квадратних метрів.

Таким чином, придбання житла в столиці для 42 парламентаріїв може коштувати приблизно 50 мільйонів гривень. Ще близько 4 мільйони гривень можуть одержати вісім парламентаріїв, що бажають одержати грошові компенсації.

У Верховній Раді шостого скликання 115 народних обранців, що не мають свого житла в столиці. Усі вони зараз проживають у двох готелях — "Київ" і "Україна". Оренда одного номера на добу обходиться державі в 450 гривень (162 тисячі гривень у рік).

За законом про статус депутата, поліпшити свої житлові умови за державний рахунок може кожен обранець, не прописаний у столиці.

Крім того, якщо з якоїсь причини іногородній депутат не бажає квартиру, він може претендувати на її грошовий еквівалент. У шостому скликанні Верховної Ради цією можливістю скористалися вісім народних депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...