СААКАШВІЛІ ОГОЛОСИВ ЗАГАЛЬНУ МОБІЛІЗАЦІЮ

П'ятниця, 8 серпня 2008, 10:55

Президент Грузії Михайло Саакашвілі оголосив загальну мобілізацію грузинських резервістів і закликав їх захищати свою батьківщину.

У своєму телевізійному інтерв'ю Саакашвілі також закликав Росію припинити бомбити грузинські міста, повідомляє "Газета.Ru" (Тбілісі).

"Хочу заявити привселюдно, що проти Грузії здійснюється широкомасштабна воєнна агресія. Впродовж останніх хвилин і годин було здійснено бомбардування території Грузії з боку Російської Федерації. Бомбардувалися населені пункти, мирні об`єкти, і це не що інше, як класична міжнародна агресія", - цитує Саакашвілі УНІАН із посиланням на "Наша Абхазія".

Саакашвілі заявив, що Грузія не була ініціатором цієї конфронтації: "Грузія не поступиться своєю територією, Грузія не відмовиться від свободи", - наголосив він.

За словами президента Грузії, у даний час грузинські війська зайняли вже більше половини міст Південної Осетії.

Раніше, у своєму виступі в четвер увечері, в той час, коли сепаратисти з Південної Осетії вели обстріл грузинських сіл, Саакашвілі заявив, що він наказав грузинським силам припинити вогонь у Південній Осетії.

"Кілька годин назад я видав наказ, дуже хворобливий наказ, як головнокомандуючий, щоб жодне грузинське з'єднання, жодне поліцейське й інше з'єднання, що підкоряється нашому контролеві, не відкривало відповідний вогонь для призупинення дуже інтенсивного бомбового обстрілу", - заявив він, зазначивши, що керівництво миротворчих сил за кілька годин до цього заявило, що вони цілком втратили контроль над сепаратистськими силами.

За словами Саакашвили, він наказав припинити вогонь з тією метою, щоб запропонувати сепаратистам відновити переговори.

Президент Грузії відзначив, що Тбілісі гарантує "повну амністію сепаратистам, і тим, хто займається злочинною діяльністю, якщо вони негайно припинять вогонь".

Він також сказав у відношенні міжнародного співтовариства: "Нехай ніхто не спробує представити уряд Грузії як прихильника якого-небудь насильства".

Саакашвілі також ззначив, що Тбілісі готовий надати Росії роль гаранта автономії Південної Осетії.

Однак після його заяви обстріл населених пунктів не припинився і вже вночі з четверга на п'ятницю Грузія вела відповідні дії - зокрема, почала штурм столиці невизнаної республіки Південна Осетія.

Після цього з'явилася інформація про те, що літак російських ВПС скинув бомбу над територією Грузії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування