Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведєв назвав принципи зовнішньої політики Росії

Понеділок, 1 вересня 2008, 08:44

Президент Росії Дмитро Медведєв уперше після визнання незалежності Абхазії і Південної Осетії оголосив "п'ять принципів", на яких будуватиметься зовнішня політика РФ.

"Я буду при здійсненні зовнішньої політики Росії ґрунтуватися на "п'ятьох позиціях", - сказав Медведєв в інтерв'ю трьом російським телеканалам у Сочі, у заміській резиденції "Бочарів струмок", куди він прибув для проведення низки зустрічей, у тому числі міжнародних.

Насамперед, Росія визнає першість основних принципів міжнародного права, які визначають відносини між цивілізованими народами, передає "Інтерфакс".

"Друге – світ повинен бути багатополярним. Однополярність неприйнятна", - підкресли російський президент.

Він заявив, що Росія "не може прийняти такий світоустрій, у якому всі рішення приймаються одною країною, навіть такою серйозною як США".

"Такий світ хиткий і загрожує конфліктами", - уточнив Медведєв.

По-третє, Росія не хоче конфронтації з жодною країною. "Росія не збирається ізолюватися. Ми будемо розвивати настільки, наскільки можливо, наші дружні відносини з Європою і США й іншими країнами світу", - додав президент.

Безумовним пріоритетом зовнішньої політики Медведєв назвав захист життя і гідності російських громадян, "де б вони не знаходилися".

"Ми будемо також захищати інтереси нашої підприємницької спільноти за кордоном. І всім повинно бути зрозуміло, що усі, хто чинитиме агресію, одержать відповідь", - заявив президент.

П'ятим принципом Медведєв назвав інтереси Росії в дружніх їй регіонах.

"У Росії, як в інших країн світу, є регіони, у яких знаходяться привілейовані інтереси. У цих регіонах розташовані країни, з якими пов'язані дружні стосунки", - зазначив Медведєв.

Він також пояснив, що Росія буде "дуже уважно працювати в цих регіонах", уточнивши при цьому, що йдеться не лише про прикордонні держави.

Що стосується майбутнього розвитку дипломатичних відносин із іншими країнами, те Медведєв зазначив, що це буде залежати не тільки від Росії, але і "від наших друзів, партнерів, від міжнародної спільноти".

"У них є вибір", - сказав президент РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування