Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк хоче, щоб Тимошенко принесла в Раду контракт з Росією

Вівторок, 2 вересня 2008, 10:41

Спікер Арсеній Яценюк закликає депутатів розглянути під час нової сесії Верховної Ради низку законів щодо реформування економіки та державної влади.

"Перше, що повинно стояти на порядку денному – закон про зовнішню і внутрішню політику", - сказав Яценюк, відкриваючи нову сесію парламенту.

Спікер також вимагає одним з перших питань розглянути Держбюджет на 2009 рік і програму економічно-соціального розвитку України.

"Треба сконцентрувати державний ресурс і не дати можливості розтягувати цей ресурс. Визначальним було би на 2009 рік визначити чіткі пріоритети бюджетної політики", - сказав він.

На думку Яценюка, одним з пріоритетів у Держбюджеті має стати питання енергетичної безпеки України.

"Газ не є інструментом зовнішньої політики. Це є ніщо інше, ніж товар. На порядку денному має бути довгостроковий контракт з Росією з чіткими і зрозумілими умовами ціноутворення. За будь-яких обставин ми не зможемо вирішити газове питання за відсутності пакету законодавства щодо енергоефективності", - сказав він.

Яценюк також зазначив, що "на часі формування фонду розвитку української держави, який би фінансував інфраструктурні проекти і формувався за рахунок надходження коштів від приватизації".

Крім того, Яценюк наполягає на розгляді під час цієї сесії парламенту пакету документів щодо підготовки та проведення в Україні фіналу "Євро-2012".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування