Януковича поставили в один ряд з Хамасом і Хезболою

Вівторок, 2 вересня 2008, 10:52

Фракція "Наша Україна-Народна самооборона" вимагає термінової оцінки парламентом подій у Грузії, в якій буде підтримана територіальна цілісність цієї держави.

Про це заявив лідер фракції В’ячеслав Кириленко з трибуни парламенту у вівторок.

Він закликав на початку засідань до розгляду "принципових і ключових питань, відмовитись від питань, які пов’язані з інтриганством, політиканством і другорядними речами".

"Безумовно це питання російсько-грузинського протистояння на Кавказі. Це питання, яке потребує оцінки українського парламенту, щоб він поглянув на цю проблему з консолідованої точки зору", - заявив Кириленко.

"Ми звичайно свідомі, що це не так просто. Можливі і будуть різні думки, але ми закликаємо всіх нас об'єднатися на позиції поваги до територіальної цілісності кожної крани – Грузії, Росії, України", - наголосив він.

Кириленко відзначив, що якщо такого рішення не буде, то єдність має продемонструвати коаліції.

За його словами, така заява має містити пункт про збереження територіальної цілісності Грузії, а також оцінку того, що кораблі Чорноморського флоту з території України брали участь у збройному конфлікті.

"Ми сподіваємось на підтримку з боку колег з БЮТ. Ми переконані, що в цьому питанні ми повинні дати однакову позицію. Ми можемо дискутувати по питання приватизації, земельної реформи, мати різні погляди на видаткові джерела бюджету, але не можемо мати два різні погляди на майбутнє України", - заявив Кириленко.

При цьому він засудив "невиважені заяви" лідера Партії регіонів Віктора Януковича про визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії.

"Підтанцювавати Кремлю не личить найбільшій фракції українського парламенту. В світі ніхто не визнав незалежності Південної Осетії та Абхазії. Її визнали лише Росія, Хамас Хезбола і Партія регіонів", - заявив він.

"Заклик до шматування Грузії – це заклик до шматування України", - наголосив Кириленко.

"І якщо ПР цікавить не тільки крик і свист у залі, а БЮТ не тільки рейтинг прем’єра, сьогодні парламент прийме консолідовану заяву по російсько-грузинському конфлікті, і підкреслить повагу до територіальної цілісності Грузії", - заявив Кириленко.

Віктор Янукович звинувачення на свою адресу слухав з байдужим виразом обличчя, а депутати НУНС розмахували в цей час грузинським прапором.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування