Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У "Регіонах" кажуть про "стабілізаційну" коаліцію з БЮТ

Вівторок, 2 вересня 2008, 11:00

Депутат від Партії регіонів Володимир Сівкович заявляє про можливість створення тимчасової, "стабілізаційної" коаліції з БЮТ.

"Перше і найважливіше питання для Партії регіонів зараз – це питання коаліції", - сказав він у коментарі, опублікованому газетою "Дело".

За словами Сівковича, "для того щоб створити коаліцію, у будь-якому випадку біля Партії регіонів має бути або БЮТ, або "НУ-НС".

"НУ-НС" потріпана, порвана, і 51% для ухвалення якого б то не було рішення у них давно немає, залишається тільки один вихід – створення якоїсь тимчасової, стабілізаційної коаліції з БЮТ. Це можливо як один із варіантів", - стверджує Сівкович.

"Чому тимчасова і стабілізаційна? Тому що є досить велика кількість протиріч між нашими політичними силами, і потрібно буде виходити за рамки наших платформ для узгодження багатьох питань. Це можна буде робити тільки на період стабілізації ситуації в нашій країні", - зазначив "регіонал".

За словами Сівковича, "зараз ведуться переговори з усіма фракціями".

"Але давайте не будемо ворожити. Основні стрижні майбутніх перипетій у парламенті проявляться, я думаю, у четвер 4 вересня, як тільки буде офіційно оголошена відсутність коаліції в парламенті. Якщо все-таки Конституційний Суд не винесе такого рішення, то ми не готові миритися з тією коаліцією, яка є сьогодні", - додав він.

При цьому Сівкович нагадав, що за Конституцією у коаліції має бути конституційна більшість від кількості членів парламенту, 51% - це 226 депутатів. "Таких голосів зараз у коаліції немає", - зазначив він.

"Як тільки з коаліції вийшли депутати Бут і Рибаков, ми почали заявляти про те, що коаліції немає [...] Конституційний Суд на цьому тижні має дати роз'яснення даної ситуації, і після цього коаліція перестане існувати. Потім буде 30 днів на створення нової коаліції і ще 30 днів на призначення нового уряду", - сказав Сівкович.

"Якщо не буде створена нова коаліція, то цілком можуть бути перевибори. Хоча ми цього не хочемо, прекрасно усвідомлюючи негативні наслідки для країни", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування