У БЮТі образилися на НУ-НС за листи і не хочуть чути ультиматумів

Вівторок, 2 вересня 2008, 13:58

Лідер фракції БЮТ Іван Кириленко заявляє, що отримали запрошення на засідання ради коаліції від НУ-НС вже після того, як воно завершилося.

Про це Кириленко заявив з трибуни парламенту, відповідаючи на звинувачення лідера фракції НУ-НС В’ячеслава Кириленка в ігноруванні БЮТом засідання.

"Ми ніколи не спілкувалися листами. А з першого дня роботи ми почали отримувати від своїх партнерів листи. Ми знаходимося у двох кроках одне від одного!", - обурився Кириленко.

За його словами, БЮТ отримав письмове запрошення від НУ-НС через 15 хвилин після того, як рада коаліції була проведена НУ-НСом "в односторонньому порядку".

"Це недостойно", - заявив Кириленко.

Відповідаючи на закиди НУ-НСівців у співпраці з Партією регіонів, Кириленко сказав:

"Ми сказали чітко вчора на прес-конференції: ми з вами. Але у нас нема конфлікту тут. Невже вас не схвилювало те, що лідера демократичної коаліції звинувачують у найтяжчому злочині? У вас нема мужності вибачитися за тих, хто це зробив".

"У нас співпадають по багатьох позиціях точки зору на цей конфлікт, в який і Україна, на жаль, втягнута. Так, ми - за те, щоб був мир на нашій землі, ми – за те, щоб підтримати зусилля ОБСЄ, ми – за те, щоб була територіальна цілісність Грузії, ми – за те, щоб відпрацювати спільну позицію. Але такою мовою ультиматумів і закидів, якою ви зараз говорите, ми так працювати не зможемо. Вибачте", - додав він.

Після цих слів Партія регіонів почала аплодувати, на що В’ячеслав Кириленко заявив:

"Те, що Партія регіонів цілий день влаштовує овації БЮТ, а не нам, їхнім партнерам по коаліції, говорить про мою правоту, а не про їхню".

Як відомо, раніше Кириленко заявляв, що направив БЮТ два листи з запрошенням на засідання ради коаліції, проте відповіді не отримав.

Водночас під час ранкового пленарного засідання Кириленко кілька разів з трибуни і з місця просив партнерів по коаліції погодитися на проведення засідання.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування