РАДА ТАК І НЕ ЗМОГЛА ЩОСЬ СКАЗАТИ ПО ГРУЗІЇ

Вівторок, 2 вересня 2008, 18:12

Верховна Рада не змогла ухвалити жодної постанови щодо подій в Грузії.

Зокрема, постанова Володимира Ар'єва набрала 65 голосів (64 від НУНС+1від БЮТ), Юрія Костенка 66 (63 від НУНС+3 БЮТ), Петра Симоненка – 196 (КПУ, ПР), В'ячеслава Кириленка – 72 (67 від НУНС + 5 від БЮТ), Олени Лукаш – 201 (КПУ, ПР +1 голос від БЮТ), Івана Кириленка – 167, Тарасюка – 70, Кілінкарова про визнання Південної Осетії і Абхазії – 167.

Голосування за останній проект Кілінкарова голова Верховної Ради Яценюк назвав "дуже показовим" для міжнародної спільноти.

Водночас Рада підтримала 217 голосами постанову про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки фактів поставок Грузії української військової техніки з порушенням норм українського законодавства та міжнародного права.

Комісії доручено вивчити обставини поставок української військової техніки та озброєння на територію Грузії з метою встановлення фактів порушення законодавства України, зловживання службовим положенням посадовими особами, контролю щодо отримання коштів Державним Бюджетом України.

У зв'язку з ухваленням постанови спікер зняв з розгляду постанови Олени Лукаш і Івана Кириленка, що викликало обурення БЮТ.

Яценюк поставив постанову Кириленка на голосування, але вона набрала 169 голосів.

Проект Кириленка передбачав створення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України для узгодження дій всіх гілок влади України у питанні врегулювання конфлікту на Кавказі

Після голосування Яценюк відзначив, що парламент до згоди не прийшов в силу складної внутрішньої політичної ситуації та звички українських політиків орієнтуватися на зовнішні фактори.

Розгляд заяв по Грузії тривав у Раді 7 годин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування