Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати вже знайшли кілька способів обдурити нову "Раду"

П'ятниця, 5 вересня 2008, 13:59

Система голосування "Рада", у якій кожен голосує за себе, має запрацювати за два тижні, але народні депутати вже шукають способи нейтралізувати сенсорну кнопку.

Про це пише газета "Сегодня", поспілкувавшись із депутатами.

Більше того, як відзначає видання, нардепи вже мають у своєму активі кілька способів нейтралізації удосконаленої системи для голосування "Рада-3".

Спосіб перший – магнітний.

"Сенсорна кнопка реагує на імпульс пальця, а отже, достатньо знайти магніт, що випромінює подібні імпульси, і повісити його на кнопку", - пояснив газеті один з депутатів.

У випадку якщо сенсор не реагуватиме на уже підвішений магніт, можна зробити так, щоб він відсилав імпульс у момент початку голосування, причому сигнал на магніти можна посилати пультом.

Спосіб не дешевий, говориться в статті, але явно дешевший, ніж якийсь день для депутата-бізнесмена, проведений поза стінами Верховної Ради.

"Поки ніхто магніти не підбирає, сенсор ще не працює і не зрозуміло, під що саме підбирати. Ось коли почнеться процес, тоді і приступимо до справи", - додає нардеп.

Спосіб другий – автомобільний.

Той же принцип, що й в автомобілі, коли запалювання включається не ключем, а замиканням дротів, пояснює газета.

"Під робочим місцем депутата потрібно знайти дроти, які йдуть на кнопку, розімкнути їх, уставивши свій вимикач. Цей вимикач працюватиме одразу на кілька робочих місць, посилаючи імпульс на їхні сенсорні кнопки. Знову ж таки, потрібні додаткові пристосування, але коштують вони копійки", - описується в статті.

Спосіб третій – мобільний, повідомляє газета:

"Під сенсор підкладається багато листків паперу, а потім між сенсором і папером втискується... мобільний телефон".

"Папір потрібен просто як підставка. Замість нього, звісно ж, можна використовувати щось інше. А мобільний потрібен для того, щоб сенсор спрацював. А мобільник потрібно підкласти лицьовою стороною – сенсор на нього реагує", - ділиться хитрощами депутат.

Як відомо, з 1 вересня у Верховній Раді мала запрацювати вдосконалена система голосування "Рада-3", обладнана сенсорною кнопкою, яка, за ідеєю, буде утримувати депутата на робочому місці під час голосування і не дозволить йому голосувати за інших депутатів.

Однак перед її запуском були виявлені можливості обдурити систему, і зараз вона допрацьовується. Очікується, що вона запрацює за два тижні після початку 3-ї сесії ВР 6-го скликання.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування