ТИМОШЕНКО ВЖЕ СЕРЙОЗНО ДУМАЄ ІТИ В ПРЕЗИДЕНТИ

Понеділок, 8 вересня 2008, 08:55

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко серйозно думає над тим, щоб висувати свою кандидатуру на наступних виборах президента.

Про це вона заявила в інтерв’ю британському часопису "The Financial Times", відповідаючи на запитання щодо того, чи буде вона балотуватись.

"Раніше я була налаштована підтримувати єдиного кандидата. Після подій минулого тижня я серйозно розмірковую над цим", - сказала Тимошенко.

Тимошенко поклала відповідальність за розвал коаліції на президента Віктора Ющенка.

"Вказувати пальцем на Москву – це дурість. Коаліція розпалася не через руку Кремля, але через президентське рішення", - сказала вона.

"Я розумію його істерію, бо опитування показують, що його рейтинг впав із 53% до 5%", - зазначила прем’єр, яка є і лідером БЮТ.

Вона закликала президента відродити коаліцію.

Водночас, Тимошенко переконана, що називаючи її Кремлівським конспіратором під час розвалу коаліції, Ющенко наражає на небезпеку як двосторонні відносини з Росією, так і західну інтеграцію України.

Прем’єр також вкотре відкинула звинувачення з боку президента, що під час конфлікту минулого місяця між Грузією та Росією вона фактично стала на бік Росії і була слабкою в підтримці Грузії.

Як відомо, минулого тижня про-президентський блок "Наша Україна - Народна Самооборона" вийшов із коаліції після того, як БЮТ голосував разом з опозиційними комуністами та Партією регіонів за законопроекти, які обмежують владу президента, і не проголосував за резолюцію "НУ-НС" по Грузії.

Ющенко у зверненні до народу наголосив, що в Україні де-факто створено нову коаліцію.

Минулого тижня президент також дав інтерв’ю "The Financial Times", де запевнив, що політична криза в Україні інспірована Москвою.

"Бі-Бі-Сі",

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування