Тимошенко рознесла вщент звинувачення, згадавши про Балогу з Коломойським

Понеділок, 8 вересня 2008, 14:13

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко спростовує всі звинувачення в державній зраді, висунуті на її адресу секретаріатом президента.

"Відбувається фактичний саботаж прем'єр-міністром України політики президента щодо досягнення енергетичної незалежності держави", - зачитала прем'єр на прес-конференції звинувачення з листа глави секретаріату президента Віктора Балоги до СБУ.

"Так, фактично в останній момент особистим розпорядженням прем'єр-міністра було заборонено підписання угод, які дозволяли забезпечити проектне аверсне використання нафтопроводу "Одеса-Броди", - продовжила вона.

Коментуючи перший пункт, Тимошенко заявила, що "всі події, які відбувалися навколо повернення "Одеса-Броди" в аверсний напрямок, стосувалися змови Балоги і Коломойського щодо викачки з "Одеса-Броди" технічної важкої нафти, яка на 300 млн. доларів закачана в цей нафтопровід, щоб він функціонував".

"Через створення урядом штучних перепон діяльності інвесторів відбувається витіснення з українського ринку інвесторів, зокрема, в галузі видобування енергоресурсів", - продовжила прем'єр читати звинувачення на її адресу.

"Так, відмова уряду виконати рішення РНБО щодо контракту з "Венко" змусило компанію звернутися до міжнародного арбітражу. В цих діях прем'єра і уряду вглядається склад злочину", - процитувала вона.

Наступний пункт звинувачень: "Урядом створюються сприятливі умови для передачі під контроль російських бізнес-структур стратегічних підприємств України. З цією метою була здійснена спроба форсувати приватизацію Одеського припортового заводу".

"Зрозуміло, що це обвинувачення є абсолютно фіктивним, і воно лише підтверджує, що ОПЗ під час виборчої кампанії 2007 року секретаріатом президента був практично в тіньовій сфері вже проданий і потрібно було лише оформити документи, але за хабарі, а не за реальні гроші", - заявила Тимошенко.

Прем'єр зачитала наступне звинувачення: "У контакті з офіційними особами адміністрації президента РФ здійснювалася розробка нового проекту Конституції України, що передбачає зміну форми правління в нашій державі, який значно ускладнює механізм впливів у тому числі ззовні країни, і його погодження з Партією регіонів".

Наступне звинувачення: "Керівництво уряду не вжило заходів до виконання рішень РНБО щодо підвищення рівня інформаційної безпеки України, через що Україна досі залишається вразливою для недружніх інформаційно-психологічних впливів, спецоперацій та пропаганди Росії".

"Я хочу запитати - це що таке? Що я мусила зробити? Я як прем'єр мусила закрити трансляцію в Україні російського телемовлення? Я що - мусила порушити або ініціювати порушення кримінальних справ за таке мовлення?", - запитала прем'єр.

"Чи можливо ми не знаємо, що Нацрада телебачення і радіомовлення зараз повністю знаходиться під підбором у президента та його секретаріату і що там все побудовано на певних не дуже симпатичних речах", - додала вона.

"Я категорично відкидаю усі ці звинувачення", - заявила Тимошенко, запитавши, "як секретаріат президента і окремі його люди дожили до такого маразму".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...