Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поважає вибір Росії, але...

Середа, 1 жовтня 2008, 18:56

Президент Віктор Ющенко заявляє про продовження дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між РФ і Україною на наступний 10-річний період.

30 вересня сплив кінцевий термін, коли сторони могли заявити про наміри не продовжувати дію Договору. Жодна зі сторін таких намірів не заявила, - зазначив Ющенко в інтерв’ю шведській газеті Dagens Nyheter.

"Сьогодні, 1 жовтня, зроблена правова пролонгація функціонування цього договору ще на 10 років, таким чином і Україна, і Росія з розумінням підійшли до того, наскільки є важливими, засадничими принципи цього договору для розвитку на перспективу наших двосторонніх відносин", - оцінив цей факт президент.

Він запевнив, що Україна налаштована розбудовувати відносини з Росією на принципах добросусідства, на рівноправній основі, з повагою до здобутків незалежності кожного з народів, із правом суверенної нації формувати свою політику з ключових як внутрішніх, так і зовнішніх питань.

Водночас президент погодився, що Україна та Росія мають розбіжності щодо бачення майбутньої архітектури європейської та євроатлантичної безпеки, підходів до міжнародної співпраці у різних багатосторонніх форматах.

"Ми поважаємо вибір Росії, яка вибудовує свій власний погляд на безпекову політику, і це її право. Українська нація виходить з того, що основоположна система безпеки, яка найкраще відповідає національним інтересам будь-якої країни в Європі, в тому числі України, є колективна безпекова модель", - сказав Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування