Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін про "руку Москви" за Тимошенко і "мазурика" Ющенка

Четвер, 2 жовтня 2008, 22:11

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін назвав "брєдовими" твердження про те, що за діями прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко є "рука Москви".

"Це виглядає просто смішно і комічно. Наприклад, коли я дізнався зі ЗМІ, що пані прем'єра обвинувачують ледве не в отруєнні Ющенка - це просто якийсь паноптикум", - сказав Путін на прес-конференції після переговорів з Тимошенко.

Однак, як наголосив російський прем'єр, "це було б смішно, якби не було так сумно", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Нам сумно, що в нашого сусіда, великої європейської країни з багатомільйонним населенням, не вдається подолати процеси, що не дозволяють нам вибудовувати довгострокові економічні відносини", - сказав Путін.

Він визнав, що в ході переговорів з Тимошенко по кожній обговорюваній темі доводилося "задаватися питанням, що буде через місяць, через два місяці". "Ми зацікавлені, щоб це скоріше закінчилося", - підкреслив прем'єр.

Путін зазначив, що "у наявності той самий випадок, коли ділове партнерство може ставати заручником політики". "Нам цього дуже не хотілося б", - додав він.

За словами прем'єра, російсько-українські міждержавні відносини "переживають непростий період". "Я говорю про це з великим жалем", - додав він.

Крім того, Путін не погодився з твердженнями журналістів про те, що Москва останнім часом демонструє підтримку Тимошенко.

Водночас на прохання журналістів висловити свою думку навколо ситуації з літаком українського прем'єра, на якому полетів президент Віктор Ющенко, Путін відповів жартом: "Мазурик якийсь вкрав літак".

Прем'єр наголосив, що "якщо серйозно говорити, кого Росія підтримує, а кого не підтримує, то потрібно мати на увазі, що Росія буде підтримувати український народ і поважати його вибір, яким би він не був".

Крім того, Путін заявив, що Росія буде робити усе від неї залежне для того, щоб допомогти Україні подолати політичну кризу: "Ми в цьому кревно зацікавлені і будемо всіляко сприяти цьому, якщо від нас щось буде залежати".

Разом з тим, прем'єр РФ заявив, що в Москви багато запитань до дій політичного керівництва України. "Багато чого в лінії політичного керівництва нас тривожить. Кажу це прямо", - сказав Путін.

Прем'єр зауважив, що "це стосується насамперед позиції українського керівництва в зв'язку з агресією Грузії проти Південної Осетії, але не тільки". "Це стосується спроб спотворити спільну історію, спроб реабілітувати тих осіб, що співпрацювали з нацистами під час Другої світової війни", - додав він.

За словами Путіна, це стосується і ситуації навколо базування Чорноморського флоту. "Штучно ставляться багато запитань навколо Чорноморського флоту", - сказав він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...